Míčový sedmiboj mužů v Bezděkově načne v neděli druhou dvacítku své historie.

Opět nemůže chybět místní rodák a bývalý volejbalový reprezentant Luboš Staněk, opět se bude vzpomínat na tragicky zesnulého havlíčkobrodského hokejistu Josefa Vašíčka, který pod Železné hory vždycky rád jezdil.

Jedním z organizátorů je další slavný občan z Bezděkova, úspěšný volejbalový trenér Ondřej Marek. I proto čekejte největší konkurenci právě pod vysokou sítí.

„Největšími favority ve volejbale budou brněnští extraligisté Muroň a Klapal. Muroň je navíc i mistr republiky v deblech," tvrdí Marek, který opět utvoří dvojici s Lubošem Staňkem.

Další disciplíny míčového sedmiboje? Tenis, nohejbal, volejbal, stolní tenis, basketbalové šestky, fotbalové penalty a házenkářské sedmičky. Pokud chcete uspět v míčovém sedmiboji, musíte mít vyrovnané všechny disciplíny. A v některých vyčnívat, protože vítězství je vždy zaplaceno body výrazně lépe než další přední pozice.

„Je škoda, že kvůli zranění nedorazí dvojice Šmíd, Hošpes, která by obhajovala dvě vítězství, ani další dobrý pár Absolón, Klusot. Je to ze stejného důvodu. Velkým favoritem na výhru tak budou novopačtí specialisté Kazda, Vondráček," tvrdí Marek.

Ten také upozornil na další zajímavá jména. „Třebíčský trenér Jirka Mička a karlovarský extraligový hokejista Tomáš Dvořák, který je rovněž rodákem z Bezděkova."

Pořadatelé počítají s účastí 32 až 34 dvojic, z nich bude vybrán už čtvrtý držitel Ceny srdce a umu Pepy Vašíčka. Předchozími držiteli byli právě Ondřej Marek, jeho otec Bohumil Marek a naposledy Ladislav Culka. „Vítěz dostane plaketu s podobiznou Pepy Vašíčka a jeho dres, který je putovní," dodává Marek.

Míčovým sedmibojem mužských dvojic však prodloužený sváteční víkend neskončí. V pondělí se uskuteční rovněž velmi populární soutěž mixů. I tady pořadatelé očekávají účast více než dvou desítek párů.

„Myslím si, že úroveň této soutěže rok od roku stoupá. Reálně může na výhru pomýšlet tak deset párů," uzavírá Marek.

Míčový sedmiboj

Tenis: Hraje se jeden set, začíná se za stavu 2:2.
Stolní tenis: Hraje se na dva sety do 11 bodů, v případě rovnosti setů rozhoduje počet uhraných bodů.
Nohejbal: Hraje se na dva sety do 11 bodů, v případě rovnosti setů rozhoduje počet uhraných bodů.
Volejbal: Hraje se na dva sety do 15 bodů, v případě rovnosti setů rozhoduje počet uhraných bodů.
Fotbal: Oba hráči z dvojice kopou na každého ze soupeřů dvě penalty, potom dvě chytají.
Basketbal: Každý hází pět šestek, vítězí tým s vyšším součtem.
Házená: Oba hráči z dvojice hází na každého ze soupeřů dvě sedmičky, potom dvě chytají.