A opět jsme na turnaji viděli nové tváře, Jakuba Netušila, bývalého výborného hráče Jiskry Havlíčkův Brod, do seriálu se prvním turnajem zapojil i Martin Jána z kádru „A" Jiskry.

Turnaj byl velmi bojovný, nebyla nouze o překvapení, vítězství Romana Vinczeho je zasloužené, výborně si vedl i dorostenec Petr Štůla, který se začíná výrazněji prosazovat. Spokojený s umístěním může být „amatér" Vlastimil Nevoral, který je nejlepším v této kategorii v celkovém pořadí. Hrálo se tempem deset minut pro každého hráče a sedm kol.

Další, v pořadí již 12 turnaj seriálu, se uskuteční v pátek 3. dubna od 16,30 hodin a je určen pro všechny zájemce. Cenový fond bude velikonoční. Zveme všechny zájemce, přijďte si zahrát!

O víkendu se hrálo i předposlední kolo, ve kterém se v derby střetly Jiskra Havlíčkův Brod a SK SB Světlá nad Sázavou. Oba týmy nastoupily v nejsilnější sestavě, větší šance se dávaly hostům. Průběh utkání, které trvalo více než pět hodin, byl velmi bojovný, i když pět partií skončilo remízou.

Zajímavá partie dvou kandidátů mistra na první šachovnici skončila remízou věčným šachem. Domácí Vítek Veselý musel velmi přemýšlet, aby černými figurami odrazil útok Simony Suchomelové a dovedl partii k remíze. Na druhé šachovnici se dlouho bránil brodský Filip Vala, dostal se do časové tísně a soupeři se podařilo získat výhodu vedoucí k výhře, což byla jediná výhra hostů. Boj o výsledek utkání vyvrcholil na osmé šachovnici za stavu 4:3 pro Jiskru. Mirek Holata ale remizoval a celkově vyhráli havlíčkobrodští šachisté poměrem 4,5:3,5. O vítězi krajského přeboru KP a postupujícím do 2. ligy tedy rozhodne až poslední kolo.

(vpa)