Areál na Humpolecku totiž hostí všechny čtyři nominační závody českého poháru ve slalomu na divoké vodě, které rozhodnou o složení české reprezentace na mistrovství Evropy i světa.

O tom všem se přesvědčila před týdnem i největší česká legenda tohoto atraktivního sportu Štěpánka Hilgertová. Po pátém a osmém místě však nehází flintu do žita. „Budu bojovat. Loňská sezona bez účasti na olympiádě v Riu byla taková prázdná. Chtěla bych to změnit,“ uvedla dvojnásobná olympijská vítězka. Do reprezentace se dostanou dvě nejlepší kajářky, patrně mistryně světa Kateřina Kurdějová a ještě někdo…. Možná Hilgertová. Jenže k Evropě a světu má blíže neteř Amálie než slavná teta Štěpánka. Amálie totiž minulý víkend jeden závod vyhrála.

Ještě dramatičtější může být závod kajakářů. Jistotu má Jiří Prskavec, jehož výsledky se do nominačních závodů nepočítají. Do reprezentace mají blízko Ondřej Tunka, vítěz prvního závodu, a Vít Přindiš, vítěz druhého závodu. Takže se může stát, že selže i další veličina, stříbrný medailista z OH v Londýně Vavřinec Hradilek.

V deblkanoích to vypadá na „nudu“. O vítězství se budou přetahovat dvojice Kašpar – Šindler a Karlovský – Jáně. V singlech jsou pak favority olympionik Vítězslav Gebas a Tereza Fišerová.

A proč vůbec i podruhé dostal příležitost Želiv? „V Roudnici je stav hladiny Labe příliš vysoký. Závody by byly neregulérní a pro závody kalibru Českého poháru až příliš lehké,“ vysvětlují pořadatelé.
Jak to všechno dopadne? Jasno bude v neděli odpoledne. Finálový program po oba dny začíná na Trnávce o půl druhé.

Tomáš Hron, na snímku je s trenérem Petrem Lackem, nenašel na turnaji v Berlíně přemožitele. Zaslouženě se radoval ze zisku cenné trofeje.
Taekwondista Tomáš Hron bral na turnaji v Berlíně zlato