Rozhodla o tom mimořádná Valná hromada APK, která se uskutečnila v salonku restaurace U žíznivého jelena v Praze.

V úvodu čtyřhodinového jednání se zástupci všech deseti extraligových klubů zabývali problematikou televizních přenosů. Poté již přišly na program jednání personální záležitosti, kvůli kterým byla mimořádná valná hromada svolána. Dosavadní předseda APK Zbyněk Špaček oznámil, že z důvodu pracovní vytíženosti nemůže dále stát v čele Asociace profesionálních klubů ČR. Poté nabídl k dispozici svoji funkci ředitele Extraligy Martin Bajtler s tím, že je v poslední době terčem nepříjemných SMS a e-mailů a že bude pokračovat pouze v případě, když dostane od extraligových klubů potřebnou důvěru. Zástupce STEN marketingu HB Ostrov Havlíčkův Brod Miroslav Jinek pak seznámil účastníky jednání s návrhem na nové obsazení vedoucích postů v Asociaci profesionálních klubů ČR. Na předsedu APK navrhl Petra Korbela a na funkci ředitele Extraligy doporučil Miroslava Henžela z Ostravy.

V následném hlasování zástupci extraligových klubů zvolili do čela APK Petra Korbela, místopředsedou Miroslava Bindače a za nového ředitele Extraligy Miroslava Henžela s tím, že se svých nových funkcí ujmou od 1. listopadu. K tomuto datu proběhne i řádné předání všech potřebných dokumentů a dokladů. Zajistí to odstupující předseda APK Zbyněk Špaček.

Nové vedení Asociace profesionálních klubů České republiky ve stolním tenisu v čele s Petrem Korbelem pak bude ze všeho nejdřív řešit problematiku televizních přenosů z Extraligy na druhou část sezony.

Další jednání Asociace profesionálních klubů České republiky se uskuteční 25. listopadu v Hradci Králové.