V takzvaném závodu Národů startoval i havlíčkobrodský závodník Michal Prášek. „Věděl jsem, že tento závod bude pro náš tým Roháč and Fejta velice náročný, protože konkurence  byla veliká a také jsme museli vzhledem k pravidlům tohoto závodu přejít z pneumatik Dunlop na pneumatiky Pirelli," vrací se na úplný začátek Prášek.

Práškovi nevyšel start

První seznámení s pneumatikami proběhlo až v první kvalifikaci, a Prášek s nimi tak hodně zápasil. „Nemohl jsem si vůbec zvyknout na jejich přilnavost a v závěru z toho bylo i tak slušné deváté místo," říká havlíčkobrodský jezdec.

Druhá kvalifikace byla zrušena z důvodu znečištění dráhy ve třídě superbike, což Práškovi nakonec hodně chybělo. „Potřeboval jsem co nejvíce jezdit, abych si zvykl na pneumatiky," doplnil. Start do závodu se mu příliš nepovedl a na čelní místa se dotahoval až ze třináctého místa. „V každém kole se mi podařilo nějakého soupeře předjet, ale úvodní skupinka odjela na sedm sekund. To byla značná ztráta, kterou bych ve zbylých čtyřech kolech nesmázl. Tři kola před cílem mě navíc předjel Dakota Mamola a bojovali jsme spolu o čtvrté místo," popisuje Prášek samotný závod.

Cílem nakonec projel na pátém místě, což je pro tým úspěch. „Chtěl bych velice poděkovat celému týmu za perfektní práci a všem sponzorům za skvělou podporu," uzavírá Michal Prášek.

Ondřej Rázl, Petr Veselka