Přitom Pannoniaring nepatří k Michalovým oblíbeným závodním destinacím.

Tréninky probíhaly v poklidném duchu, nicméně časy nebyly podle Michalových představ.

„Pannonia společně s Rijekou jsou pro mě nejméně oblíbené okruhy v šampionátu Alpe Adria. K víkendu tedy přistupuju tak, že můžu spíše překvapit, i když samozřejmě chci podat co nejlepší výkon a porvat se o nejlepší možný výsledek. Na tomto okruhu čekám velmi silného Michala Šemberu a Marka Szkopka," popsal svoje pocity před víkendem závodník týmu Roháč&Fejta motoracing.

O den později program začal volným tréninkem, v kterém zlepšil Michal čas na 1:58. Pro kvalifikaci se rozhodl pro jinou směs zadní pneumatiky a odzkoušel její vhodnost pro odpolední závod. Čas 1:57,036 znamenal pátou startovní pozici. Pole position si vyjel polský závodník Marek Szkopek následovaný Michalem Šemberou, Bartkem Wiczynskim a Marcinem Walkowiakem. Start sobotního závodu byl naplánován na půl páté a provázelo ho velmi teplé a slunečné počasí.

Po startu se vedení ujal Walkowiak, druhý je Šembera, třetí Szkopek a na čtvrtém místě už Michal. Naopak Polák Wiczynski tempo vedoucí skupiny nezachytil. Celá skupina jela velmi vyrovnaný závod a vše rozhodla až druhá zatáčka posledního kola. V ní kolidoval Szkopek s Walkowiakem a opustili oba trať. V téže zatáčce se Michal probojoval přes Michala Šemberu a vedení si pohlídal pod šachovnici.

„V kvalifikaci jsem na závěr jako někteří soupeři nezvolil kvalifikační gumu, ale zkoušel jsem si takovou gumu, jako jsem jel později v závodě. Byla to určitě s odstupem času správná volba, přestože jsem startoval až jako pátý. Závod pak byl nesmírně vyrovnaný a jeho průběh připomínal pověstný klid před bouří. Ta skutečně přišla ve druhé zatáčce posledního kola, do které oba polští závodníci vlítli stylem "radši tuhej nežli druhej". Následovala havárie Walkowiaka a výlet Szkopka mimo trať. Já zatáčku odbrzdil o malinko dříve a soustředil se na útok na výjezdu, kde jsem se dostal před Michala Šemberu. Také mezi námi však došlo k lehkému kontaktu. Po zbytek kola už jsem si pozici pohlídal," hodnotil sobotní závod jezdec z Vysočiny, který si připsal třetí vítězství v Alpe Adrii v řadě.

Neděle začínala druhou kvalifikací. V noci a nad ránem však zapršelo a ráno nebyly podmínky ještě ideální. Michal se rozhodl kvalifikaci vypustit.

Odpolední závod se jel opět za velmi teplého počasí. Michalovi se start vydařil a ve třetí zatáčce, kde právě útočil na Szkopka, Polák své snažení přehnal a závod opustil ve vysoké rychlosti ukázkovým highsiderem. Vedl Walkowiak, druhý Šembera, třetí už byl Michal. V pátém kole se do vedení dostal Michal Šembera, později předjel Walkowiaka i Michal. I přes veškerou snahu se mu svého jmenovce už nepodařilo stáhnout a nedělní závod tak dokončil jako druhý.

„Ranní kvaldu jsem vynechal, protože by stejně vylepšení času nepřinesla a pouze by se zničilo o sadu gum více. Po startu závodu vedl Walkowiak před Michalem Šemberou a já byl s mírným odstupem za nimi. Netrvalo dlouho a Michal se probojoval na první místo a já věděl, že musím co nejdříve před Walkowiaka. Předjetí mně trvalo o kolo déle a pak už nebyla šance výborně jedoucího Michala Šemberu dojet. Celý závod jel velmi rychle a hlavně bez chyb. Už se těším na další vzájemné souboje, přestože následuje nepříliš oblíbená Rijeka," shrnul své maďarské účinkování brodský závodník Michal Prášek.