Do haly DTJ Hradec Králové zavítal STEN Marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod.

EXTRALIGA STOLNÍHO TENISU

DTJ H. KRÁLOVÉ – H. BROD 3:3
V úvodní dvouhře na sebe narazili Martin Olejník proti čerstvému reprezentantovi Tomáši Treglerovi. Olejník sice první set vyhrál hladce 11:4, ale potom Tregler potvrdil svou stávající formu a v dalších třech sadách byl úspěšnější v koncovkách.

Jenže hned po následujícím singlu byl stav srovnán. Slovenský reprezentant v hradeckých barvách Lubomír Pištej si ve třech setech poradil s Josefem Šimončíkem. Za nerozhodného stavu se proti sobě postavili Peter Šereda a Pavel Širuček. Vyrovnaná bitva se dostala až do pátého setu, ve které byl nejtěsnějším rozdílem 11:9 šťastnější domácí hráč, a poslal svůj tým do vedení.

O vyrovnání se znovu v pětisetové bitvě postaral Tomáš Tregler, který potvrdil, že mu brodské angažmá sedí. „Ukazuje se, že Tomáš byl pro nás dobrý tah, i on potřeboval nový impuls. Vůbec poprvé porazil Martina Olejníka, a to celkem hladce 3:1. Navíc si svými výkony řekl o reprezentační pozvánku," prozradil manažer brodského týmu Miroslav Jinek.

Třetí bod pro STEN marketing získal Pavel Širuček, který s Martinem Olejníkem ztratil pouze jeden set. Remízu pro domácí tým vybojoval v šestém zápase Peter Šereda. Ten už s Josefem Šimončíkem prohrával 2:0, ale nakonec se dokázal radovat z vítězství.

„Bod je spíše dobrý pro Hradec. Mečbol měl už Širuček nad Šeredou, a to samé měl i Šimončík v posledním zápase. Pro nás je to bod zvenku, doma jsme silnější," dodal Jinek.

Výsledky:
Olejník – Tregler    1:3   (4, -9, -9, -12)
Pištej – Šimončík   3:0  (9, 7, 10)
Šereda – Širuček   3:2  (-8, 6, -7, 7, 13)
Pištej – Tregler       2:3  (6, -8, -9, 7, -9)
Olejník – Širuček    1:3  (-12, 7, -8, -8)
Šereda – Šimončík 3:2  (-6, -10, 5, 7, 8)