Úřadující mistr Extraligy v ní hrál nejen nejvyšší domácí soutěž, ale premiérově nakoukl i do Ligy mistrů.

„Podzimní část sezony musím hodnotit pozitivně. Co se týče Extraligy ve stolním tenise, tak tam jsme splnili očekávání i naše cíle a jsme na první příčce. Zvládli jsme všechny zápasy až na lehké klopýtnutí v prvním kole, kdy jsme remizovali s DTJ Hradec Králové, i když jsme si podle mě vítězství zasloužili, ale nakonec se štěstí přiklonilo k soupeři," hodnotí domácí soutěž majitel klubu Miroslav Jinek.

Pohárová zkušenost

Havlíčkobrodští stolní tenisté si ale díky zisku loňského extraligového titulu zahráli i základní kolo Ligy mistrů. „Rozhodně jsme žádnou ostudu neudělali, naopak jsme hráli důstojnou roli a všechny soupeře pořádně potrápili. Myslím si, že to byla i show pro diváky, nikdo asi nečekal, že jako šestnáctý nasazený tým budeme blízko postupu do Poháru ETTU," říká Jinek. Postup nakonec Brodu o chlup unikl, když na domácí půdě ztratili nadějně rozehraný zápas s ruským Jekatěrinburgem. Nicméně ping pongová Evropa už pomalu Havlíčkův Brod začíná registrovat. „Akorát mě mrzí, že nikdo z činovníků svazu si nenašel čas a nenavštívil některý z našich domácích duelů, v tomhle smyslu nám jejich podpora trochu chybí," vytýká Jinek.

Zároveň vyzdvihuje všechny hráče. „Petr Korbel má stále skvělou formu a poráží hráče světové extratřídy, Tomáš Tregler se po příchodu z El Niňa skvěle aklimatizoval a je vidět, že mu svědčí spolupráce s trenérem Tomášem Demkem, Pavel Širuček předvádí extratřídu a splňuje roli jedničky týmu a Josefa Šimončíka trápí bolavá záda, ale i tak je velmi cenným článkem týmu a takovým naším žolíkem," říká s úsměvem a nezapomíná ani na kouče Demka, který celý brodský ansámbl diriguje.

V jarní části sezóny se tak parta trenéra Tomáše Demka může soustředit jen na domácí soutěž a obhajobu titulu. „Nejdůležitější zápas nás čeká 13. ledna doma s DTJ Hradec Králové a 5. února s EL Niňo Praha. Teoreticky nám stačí k udržení první příčky vyhrát jen jeden z nich, pochopitelně ale budeme chtít zvítězit v obou duelech," poodkrývá plány Jinek. První místo by Brodu zajistilo nejvýhodnější výchozí pozici v play off, kdy by se v semifinále vyhnul jednomu z adeptů na titul. „Play off je pak úplně jiná soutěž, ve které rozhodují maličkosti. Jsme rádi, že letos se nebude hrát dva dny po sobě, ale obden, takže budeme mít dostatek času na regeneraci. Navíc, pokud bychom byli na prvním místě, budeme začínat doma, což je určitě nesporná výhoda hlavně díky našim skvělým fanouškům," doplňuje šéf brodských stolních tenistů.

Právě fanoušci byli jedním z tahounů i v podzimní části sezóny, neváhali s týmem cestovat stovky kilometrů na venkovní zápasy ligy mistrů do německého Saarsbruckenu (758 km) nebo francouzského Angers (1433 km).

„Chtěl bych jim za jejich podporu jménem celého týmu poděkovat, nesmírně si jich vážíme a každý nám je závidí. Věřím, že je nezklameme a na jaře společně oslavíme obhajobu extraligového titulu. Zároveň děkuji také sponzorům i všem, kteří nás podporují. Čtenářům přeji krásné Vánoce a úspěšný vstup do nového roku," uzavírá Miroslav Jinek.

Radost navíc dělá Jinkovi i B tým, který je po podzimní části sezóny v Divizi na 6. místě, tedy daleko od sestupových vod. Daří se i mládeži, která získává první body v krajských bodovaných soutěžích.