Svěřenci trenéra Tomáše Demka dnes doma na Ostrově remizovali s celkem SF SKK El Niňo Praha EHW 3:3, i když v průběhu utkání vedli již 3:0. O den později si zpravili chuť na Kotlářce Praha, kterou „smetli" 4:0.

V televizní předehrávce 17. kola to dlouho vypadalo na další výhru suverénního STEN marketingu. Mistrovský celek vedl 3:0, jenže El Niňo zápas zdramatizovalo. Začal to Kristián Kobes, který přehrál Tomáše Treglera ve čtyřech setech. Poté uspěl devatenáctiletý David Reitšpies, jenž v souboji generací porazil Petra Korbela o dva míčky 12:10 v pátém setu. Dělbu bodů pak v závěrečné dvouhře zařídila jednička Pražanů Bai He. Slovenský reprezentant vyhrál nad Pavlem Širučkem 3:1 a zápas na Ostrově tak skončil bez vítěze.

„Je už těžké hrát, protože sezona je pro nás rozhodnuta. První zápas s Kristianem Kobesem jsem vedl 2:0 a 5:1. Nevím, co se potom stalo, ale netrefoval jsem míčky, jak jsem potřeboval. Celkově to bylo pro mě divné. Poslední set byl ubojovaný, bylo vidět, že nejsem ve své kůži. Dva a půl týdne jsem nehrál, měl jsem problémy se zády. Mám za sebou pouze dva tréninky, což se na mém výkonu odrazilo. S Raispiesem to bylo už lepší, ale konce setů mám v poslední době nějakou smůlu. Kluci to počítali, tak to bylo osm kantů nebo prasat," kroutil hlavou Petr Korbel a dodal: „Když to mám celkově zhodnotit, tak se mi nelíbí, co udělal Bai He, který schválně promáčkl balónek, to se prostě nedělá. Já jsem strašně alergický na neférová gesta, Ta měla být jasně karta, už měl žlutou, dostal by červenou. Výsledek prostě 3:3, ještě jeden zápas a už konečně začne play-off."

Páteční extraligové utkání v Havlíčkově Brodě kam přijel po El Niňu Praha další pražský celek, Kotlářka mělo rychlý průběh. Úřadující český šampión v něm potvrdil roli favorita a připsal si do tabulky již šestnácté vítězství. O dva body STEN marketingu se postaral Tomáš Tregler, po jednom bodu přidali Pavel Širuček a Petr Korbel. Poslední zápas v základní části čeká na svěřence Tomáše Demka 12. března na Slavii Hradec Králové.

Výsledky

H. BROD – EL NIŇO 3:3
Petr KORBEL – Kristián KOBES 3:1 (7,4,-7,12), Tomáš TREGLER – BAI He 3:2 (5,-9,-8,5,7), Pavel ŠIRUČEK – David REITŠPIES 3:1 (-8,4,7,8), Tomáš TREGLER – Kristián KOBES 1:3 (6,-6,-7,-8), Petr KORBEL – David REITŠPIES 2:3 (3,-12,-8,8,-10), Pavel ŠIRUČEK- BAI He 1:3 (10,-11,-9,-9).

H. BROD – KOTLÁŘKA 4:0
Pavel ŠIRUČEK – Stanislav KUČERA 3:1 (2,7,-3,4), Tomáš TREGLER – Petr KAUCKÝ 3:0 (5,5,7), Petr KORBEL – Jakub NĚMEČEK 3:1 (-8,9,8,6), Tomáš TREGLER – Stanislav KUČERA 3:0 (8,7,5).

František Zálewský