Místní STEN marketing HB Ostrov hostil ve čtvrtém kole prestižní Ligy mistrů německý Saarbrücken.

LIGA MISTRŮ

H. BROD – SAARBRÜCKEN 1:3
Do prvního zápasu nastoupil Pavel Širuček proti Bojanu Tokičovi. Slovinec v barvách Saarbrückenu nedal domácímu borcovi šanci, vyhrál 3:0, a zmrazil tak na chvíli bouřlivou pětistovku diváků. Zpět do varu je dostal Tomáš Tregler, který na světovou třináctku Portugalce Tiaga Apoloniu doslova vlétl a první set vyhrál 11:4. Druhý set vyzněl pro hostujícího hráče, ale fantastický Tregler se dostal do vedení 2:1 a 10:5. Následnými čtyřmi míčky zabrnkal divákům na nervy, ale pátý mečbol už proměnil, získal tak cenný skalp a vyrovnal na 1:1.

Ve třetím utkání čekal na Petra Korbela Adrien Mattenet. Diváci viděli velmi drásající bitvu. Domácí hráč měl Francouze na lopatě, kdy za stavu 2:2 vedl v rozhodujícím setu 6:2, ale v koncovce setu se k Mattenetemu přiklonilo neuvěřitelné štěstí.

O jeho výhře 12:10 rozhodla dvě prasátka. „Myslím si, že zápas nevyhrál lepší, ale šťastnější. Je to škoda, kdyby míček spadl normálně, tak jsem mohl zasmečovat nebo mohl spadnout za stůl, bylo by to 10:8, ale spadl na hranu. Je to škoda," smutnil po zápase nad rozhodující míčkem Petr Korbel. Ve čtvrtém zápase už nenechala největší hvězda Saarbrückenu Tiago Apolonia nic na náhodě a Pavla Širučka porazil naprosto jednoznačně 3:0.

„Hraji poháry a bundesligu šest let, ale takovou atmosféru jsem ještě nezažil. Věřím, že se Havlíčkův Brod do poháru dostane i příští rok.

Dnes jsme byli šťastnějším týmem," řekl po zápase Apolonia.

Smutný z prohry byl trenér Tomáš Demek. „Petr Korbel ukázal, jak velký hráč to ještě je. Měl neuvěřitelnou smůlu a ta prasátka si myslím, že rozhodla zápas. Musím pochválit Tomáše Treglera, který rovněž hrál výborně a hrál to, na čem pracujeme. Naopak mě zklamal Pavel Širuček, měl pomalé nohy, hlava mu nešla. Ten výkon byl prostě špatný. Jsem rád, že přišlo hodně diváků, kterým jsme ukázali, že hrát umíme," zhodnotil zápas brodský trenér Tomáš Demek.

EXTRALIGA ST. TENISU

H. BROD – ÚSTÍ N. L. 4:0
O den později už po Lize mistrů čekal na brodské hráče extraligový duel s Ústím nad Labem. Zápas se stal jednoznačnou záležitostí domácího celku, který vyhrál za necelé dvě hodiny s přehledem 4:0. Nejdříve diváci viděli jednoznačné průběhy, kdy Pavel Širuček porazil 3:0 Tomáše Polanského a stejným výsledkem si poradil Tomáš Tregler s Davidem Štěpánkem.

V pětisetových bojích porazil Petr Korbel Jakuba Seiberta a Tomáš Tregler juniorského reprezentanta Tomáše Polanského.