Pulkrábkovi se tak ve Varšavě ve váze do 60 kg nepodařilo vyhrát ani při třetím startu na evropském šampionátu. Předchozí účast zaznamenal v letech 2013 a 2014.

Pulkrábek s Kabou byl v boji o úchop pasivnější a brzy prohrával na dvě wazari. To druhé však nazvedlo trenéra Petra Lacinu. „Rozhodně nebylo, ale rozhodčímu mu ho připsali. Zápas mohl jít klidně do prodloužení,“ tvrdil rázně.

„Věděl jsem, že Turek na tom bude silově hodně dobře. Začátek byl špatný, byl nade mnou a já se nemohl dostat k jeho límci. Takhle mě sevřel a dvakrát jsem hloupě upadl," popsal Pulkrábek pro Radiožurnál.

Ve zbývajícím čase soupeře mačkal, došel si svou aktivitou pro jedno wazari. Jenže Turek byl ošetřován kvůli rozraženému rtu (hned dvakrát!) a Pulkrábek tak vyšel z tempa. Pak přišel vabank v závěru a zmiňovaný smutný konec.

Z výsledku byl rozčarovaný (Kaba potom ve druhém kole prohrál s finalistou Gerčevem z Bulharska), ale účast na ME je pro něj povzbuzením. „Jsem zpátky. Navíc před tím jsem na Evropském poháru v Katovicích vyhrál bronz. Potvrdilo se, že ve mně ještě něco je,“ dodal.