Ten v pátek proti Borussii Düsseldorf sehrál Tomáš Tregler, který ve čtyřech setech porazil legendu evropského stolního tenisu Timo Bolla.

Tomáši, jak jste viděl váš zápas s Timem Bollem?
Prohrával jsem 1:0 a ve druhém setu 8:4, a pak nevím, co se stalo. Musím se na to podívat na videu. Pak jsem začal hrát nějak uvolněně. Jemu trochu odskakovaly servisy. Já jsem hrál trochu odvážně. Bylo vidět, že Timo delší dobu nehrál.

V Lize mistrů jste se dnes přesvědčili, že se můžete měřit s kýmkoliv…
Myslím, že ostudu jsme neudělali. Měli jsme hodně těžkou skupinu a nakonec jsme z ní mohli i postoupit. Takže pohár ETTU máme určizě zaslouženě.

Pohár ETTU vás čeká už v lednu. Jaké vidíte šance na úspěch?
V poháru je šance veliká. Jsou tam dva francouzské týmy, švédský a španělský. Šance tam určitě je, a zvlášť když budeme mít Masu (Masataku Morizona – pozn. autora).

S Morizonem byste byli dnes ještě silnější…
Určitě by byl znát, navíc oni by určitě změnili sestavu.

Jak na vás působila atmosféra?
Já jsem tu atmosféru ani nijak nevnímal. Měl jsem spíš ze soupeře respekt, nevěděl jsem, co mám čekat. Ovšem potom když se člověk dostane do tranzu, tak je to paráda. Atmosféra byla neskutečná. Divákům moc děkujeme.

Je těžké se přeorientovat z extraligy, kterou jste hráli ve středu, na Ligu mistrů?
Je to trochu těžké, ale aspoň jsme se trochu rozehráli a strávili jsme tu dva dny. Tak to ani moc nevadilo.

Poražený Boll: Jsme rádi za dva rychlé body


Timo Boll jen nevěřícně koukal.

Tři měsíce. Tak dlouho laboroval se zraněným kolenem největší pingpongová evropská Star Timo Boll. V Havlíčkově Brodě poprvé nastoupil do ostrého zápasu, to byl i důkaz toho, že Düsseldorf chtěl pro postup do čtvrtfinále Ligy mistrů udělat maximum, a nic nenechal na náhodě. Na Ostrově se nakonec radoval z vítězství 3:2.

Timo, jak jste viděl výhru vašeho týmu?
Před zápasem jsme si byli dobře vědomi, o co se dnes hraje. Prakticky to byl přímý souboj o postup do další fáze Ligy mistrů. Když jsme zde viděli tu atmosféru, tak jsme byli rádi, že jsme rychle udělali dva body (to Düsseldorfu stačilo k postupu, protože STEN marketing v Německu prohrál 3:1 – pozn. autora). Určitě by se zápas vyvíjel jinak, kdyby to po úvodních dvouhrách bylo 1:1, a ne 2:0 pro nás. Byli jsme pod velkým tlakem, protože nepostoupit by bylo pro Borussii nemyslitelné. Domácí mohli hrát uvolněněji, protože oni si cíl postup do ETTU zajistili už v minulém kole.

Je to váš už třetí zápas v Champions league, který jste odehrál na půdě České republiky. První dva jste odehrál v Praze s El Niněm v malé herně. Překvapilo vás prostředí v Havlíčkově Brodě?
Hrát v takové v hale a s takovou fandící diváckou kulisou jsem ještě nikdy nehrál. Tohle jsem viděl poprvé a taková atmosféra není nikde běžná, ale toto bylo skvělé. I přesto, že jsem s Tomášem Treglerem prohrál, tak se mi to moc líbilo.

Samozřejmě se nemohu zeptat na výkon Tomáše Treglera. Překvapil vás hodně svou hrou?
Tomáše znám a vím, že je to nebezpečný hráč. V minulosti dokázal porazit lepší hráče, než jsem já. Nebylo to pro mě lehké, protože jsem nastoupil po třech měsících. Ze začátku dělal Tomáš lehké chyby, ale potom byl lepší. Já potřebuji ještě více zápasů, abych se do toho dostal a byl stoprocentně fit.