Do Dymokur se vydal i jezdec z Havlíčkova Brodu Leoš „Magda" Hlaváček, který startoval v kubatuře volná nad 600ccm. Letos měl Leoš v plánu odjet pouze tři podniky, dvakrát populární Hořice a na závěr právě Dymokury.

Předstartovní příprava

V rámci tréninku se tedy rozhodl pro ježdění před závody ve výrazně netradičním prostředí. „S kamarádem nejen ze závodů, brodským Michalem Práškem, jsme se dohodli, že se s našimi velkými motorkami vypravíme na motokárovou dráhu do Vysokého Mýta. Zpočátku jsem nebyl úplně přesvědčen o přínosu takového ježdění, ale s odstupem času jsem za to byl velmi vděčný. Ježdění s těžkou motorkou na takto doslova malé trati není až tak jednoduché. Nicméně po pěti půldnech se ukázalo, či spíše potvrdilo, jak se právě zde jezdec naučí pracovat s těžištěm, akcelerovat z mrtvého bodu a další potřebné návyky, které mě posunuly dále a pomohlo mi to právě v Dymokurech", uvedl k předstartovní přípravě Leoš.

Dobrý start a vítězství

Jak dále připomenul, kvalifikace proběhly po sportovní stránce bez větších komplikací. Proto v kombinaci obou kvalifikačních tréninků byl Leoš klasifikován na šestém místě. Odstupy na jezdce před ním a naděje prokousat se v hlavním závodě ještě dopředu, byla tak velká. Po startu se sice vedení ujal Alda Nechvátal, následován Dominikem Jůdou a třetí už jel „Magda" Hlaváček. Ve čtvrtém kole Leoš zaútočil na druhou pozici, kterou po pár výměnách uhájil a vydal se za vedoucím Nechvátalem. I na toho postupem času vyzrál a začal si na čele vypracovávat nevelký, avšak souboj neumožňující odestup. V cíli tak bylo pořadí Leoš Hlaváček, mocně finišující Jůda a Nechvátal. Bylo to tak první Leošovo vítězství v kariéře.

„Do závodu jsem dobře odstartoval a postupem jsem našel výborné tempo, které mi vydrželo až do cíle. Jsem ohromně šťastný, je to první vítězství a myslím, že zasloužené. Nyní už nastává předlouhé čekání na příští sezonu, vyplněné také péčí o svoji velkou motorku", zhodnotil Leoš nejen závěrečný závod na přírodním okruhu, ale i nejbližší plány.

Jaroslav Švanda