Pivo Rebel Originál Premium z Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod  obsadilo druhé nejlepší místo mezi patnácti testovanými ležáky.

Mykotoxiny jsou toxické látky produkované zejména plísněmi, jejichž větší množství může konzumentovi způsobit výrazné zdravotní potíže.
Do piva se dostávají z nekvalitního, zpravidla plesnivého ječmene, z něhož se vyrábí pivovarský slad. Výsledky analýz jsou v tomto testu přepočítány na maximální možný objem zkonzumovaného piva na průměrného konzumenta za den.

Rebel Originál Premium je v nejlépe hodnocené skupině piv, kterých může konzument spotřebovat i více než deset za den, aniž by se musel bát intoxikace mykotoxiny.

Na druhém konci výsledkové listiny skončila ta piva, která už v pouhém jednom litru překračují tolerovanou denní dávku mykotoxinu, jak ji určily normy Evropské unie.

Kvalitní suroviny

Konzument ale musí současně myslet na to, že nadměrná konzumace alkoholu není pro jeho organismus prospěšná.

„Jak vyplývá z analýz publikovaných v dTestu, vykazuje naše pivo v letech 2010 až 2013 trvale nízkou hladinu mykotoxinů. Je to díky pečlivému výběru dodávaného sladovnického ječmene od místních zemědělců a zodpovědné práci při výrobě sladu. Jsme rádi, že pivo Rebel uspělo ve velké konkurenci českých výrobců piva a dlouhodobě si drží vysokou úroveň," uvedla Jana Ambrožová, ředitelka Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod.

Kromě obvyklých restaurací a sítí prodejen budou moci zájemci ochutnat pivo Rebel Originál Premium, stejně jako další výrobky a novinky havlíčkobrodského pivovaru, na Slavnostech piva v sobotu 15. června od 13 hodin na Havlíčkově náměstí v Brodě a v prostorách pivovaru.

Milan Pilař