S příchodem adventu tam připravili svůj tradiční sváteční třináct a půl stupňový karamelový Speciál.

„Jak samotný název napovídá, jedná se o pivo z kategorie speciálů, které je obohacené karamelovým sladem. Ten se vyznačuje jantarovou barvou a velmi jemnou hustou pěnou. Autorem originální receptury je chotěbořský sládek Oldřich Záruba, který před několika lety recept sám vytvořil a náležitě si jej také střeží," uvedla Zdena Stryková, manažerka komunikace Pivovaru Chotěboř.

„Náš Speciál je pivo s vyšším obsahem alkoholu, ideální pro výjimečné události. Proto jej vařím jen dvakrát do roka, a to na Vánoce a Velikonoce. Výborně se hodí například ke štědrovečerní večeři. Letošní várka se nám opravdu vydařila, pro velký zájem jsme připravili sto šedesát hektolitrů, což je o sto procent více než vloni. Na odbyt jde velmi dobře," pochvaluje si Záruba.

Speciál v Chotěboři uvařili se značným předstihem už v září. Doba jeho zrání v ležáckých tancích je totiž minimálně 60 dní. V těchto dnech se stáčí do lahví a do sudů. Zákazníci toto pivo najdou v síti maloobchodních prodejen i ve  výčepech ve svých oblíbených hospůdkách. Chybět nebude ani tradiční sortiment značky Chotěboř, od začátku prosince označený svátečními etiketami.

Připomeňme, že na letošní rok budou chotěbořští pivovarníci vzpomínat v dobrém. Pivovar totiž, a to k datu 19. října, prodal stejné množství piva jako za celý loňský rok. „Pivovar Chotěboř roste, v sobotu 19. října už měl prodáno tolik piva, jako za celý loňský rok, přesněji 16 078,5 hektolitrů," sdělila tehdy Zdena Stryková.