V loňském roce se z měst nad deset tisíc obyvatel nejvíce činila Třebíč. Pomyslnou stříbrnou medaili si odvezl Havlíčkův Brod.

„Cílem ocenění informačních center je poukázat na práci lidí podporujících informovanost návštěvníků kraje a poděkovat za šíři aktivit, které informační centra v rámci svých služeb nabízí, realizují a propagují," uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Soutěž vyhlásil druhým rokem krajský odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu a krajská příspěvková organizace Vysočina Tourism, která s TIC spolupracuje.

„Velmi mě potěšilo, že množství kulturních akcí konaných v našem městě a okolí ocenili i pořadatelé soutěže. Pochvalu si zaslouží všechny instituce, které ke kulturnímu dění přispívají. Jejich propagaci, která je neméně důležitá, zajišťuje naše informační centrum, jehož pracovníkům patří poděkování," řekl starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl.

Vyhodnocení informačních center vycházelo z počtu zadaných akcí do krajské databáze, účasti pracovníků na každoročním setkání center a jejich zájmu o účast na vzdělávacích seminářích. Prostým součtem jmenovaných položek bylo stanoveno pořadí ve třech kategoriích podle počtu obyvatel – tedy do pěti tisíc obyvatel, do deseti tisíc obyvatel a nad deset tisíc obyvatel.

Celkem byly hodnoceny čtyři desítky soutěžících informačních středisek.