Vyhlášené koupaliště v Lukách nad Jihlavou, které je nově otevřeno od 16. června, o tomto víkendu navštívilo zhruba devatenáct set lidí za den.

„Kapacita je osm set osob, ale ty lidé se tu prostřídají. Návštěvnost je opravdu úžasná," řekla místostarostka městyse Lada Salátová.

Na koupališti v Lukách nad Jihlavou lidé naleznou nerezový bazén, plavecké dráhy, skluzavku, vodní stěnu, chrliče vody šikmou opalovací plochu a dětský bazének. Nechybí bufet s občerstvením, venkovní posezením a sociální zázemí.

Koupaliště  Luka nad Jihlavou.Zdroj: Archiv

Vstupné je pro dospělého padesát korun a pro děti do patnácti let pětadvacet korun. V případě špatného počasí je bazén uzavřen. Aktuální informace najdou zájemci vždy na webových stránkách městyse Luka nad Jihlavou.

Spokojení s návštěvností nového přírodního koupaliště jsou i v Třešti. Za prvních jedenáct dní, po které je biotop Malvíny otevřen, se do něj přišlo vykoupat pět tisíc dvě stě lidí, přičemž zhruba dva tisíce šest set lidí navštívilo koupaliště o tomto víkendu. „Víkendová návštěvnost překonala všechna naše očekávání," okomentoval starosta Třeště Vladislav Hynk.

Kvůli vysoké návštěvnosti se vedení města rozhodlo koupaliště v úterý zavřít, aby se voda pročistila. „Občas musíme udělat sanitární den, protože voda není ošetřena chemicky. Čistí se přes rostliny a než se vyčistí všechna, trvá to zhruba den a půl. Je proto dobré nechat ji chvíli jakoby odpočinout, aby se tam nekoupal někdo namazený opalovacím krémem a podobně," vysvětlil Hynk.

Koupaliště Malvíny.Zdroj: Archiv

Kapacita třešťského koupaliště je šest set osob. Za celodenní vstup dospělí zaplatí šedesát korun a děti třicet korun. Biotop město Třešť vyšel na více než devatenáct milionů korun.

Vysoké teploty v uplynulých dnech přilákaly lidi i do jihlavského aquparku Vodní ráj. „V neděli a v pondělí se návštěvnost vyhoupla skoro ke dvěma tisícům. Za červen přišlo do aquaparku přes čtyři ticíce lidí a za prvních jedenáct dní v červenci šest a půl tisíce," vyjádřil se Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které Vodní ráj spravují.

Jihlavský aquapark měl za loňské horké prázdniny přímo rekordní návštěvnost. Minulou sezonu se do něj přišlo vykoupat padesát sedm tisíc lidí. „Když se letos dostaneme na toto číslo, budeme opravdu rádi," zakončil Málek.

Ivana Holzbauerová