Letos podruhé byla Budvar aréna vyprodaná (6420 diváků), nicméně domácí fanoušci neměli důvod k radosti – šlágr kola ovládli hosté, kteří dokázali narušit dlouhou šňůru vítězství Motoru na domácím ledě. Skóre se měnilo na začátku poslední periody. Domácí ve vlastním pásmu špatně rozehráli, ke kotouči se dostal Březina a jeho trefa do horního rohu znamenala vítězný gól.

„Zachytil jsem rozehrávku soupeře na naší modré, popojel jsem, vystřelil jsem golfem a trefil jsem to, řekl bych, pěkně," skromně řekl jihlavský hráč.

Deset minut před koncem se ještě odehrála bitka mezi Walkerem a Dundáčkem – třebaže přišel o dres, na body vyhrál domácí hráč. Oba hokejisté pak dostali trest pět minut plus do konce utkání. „Zvedlo to tým a ta bitka byla daleko lepší než to, co jsem vytvářel já s Márou Švecem, když jsme hráli proti Prostějovu," zhodnotil zápas s nadhledem Petr Šidlík.

„Koukalo se na to pěkně, jak Dundy mlátil soupeře. Škoda, že mu nedal ještě víc, možná by si to zasloužil," pousmál se po zápase Škarek, sledující rvačku z branky.

Závěr zápasu byl ve znamení velkého tlaku domácích, ale Jihlava se ubránila. „Atmosféra byla výborná a doufám, že i v Jihlavě někdy zažijeme plný barák. Měl jsem to možná trochu lehčí než gólman Budějovic, na něj toho šlo méně než na mě a to je pro gólmana těžší, když na něj skoro nic nejde. Musím říct, že mi to kluci ulehčili, protože hodně střel zblokovali," uvedl po zápase gólman Jihlavy Jakub Škarek, který pokryl třiatřicet střel. „Věděli jsme, že domácí jsou na svém ledě silní, takže jsme se na to připravili. Diváci viděli fantastické utkání, ze kterého si vezeme tři body, možná jsou i trochu šťastné. Ale jak se říká – zaplaťpánbůh za ně."

Tohle Horácké Slavii nevyšlo. Po sérii dobrých výsledků přišel výpadek, Prostějov nakročil ke třem bodům již na začátku utkání. Ve čtvrté minutě Jestřábi vedli o dvě branky. Třebíčští hokejisté sice poté zlepšili výkon, ale místo snížení přišla další rána. „Ráz dnešnímu utkání dal jeho začátek, kdy jsme byli vyloučení a soupeř dal během minuty dva góly. Do konce první třetiny jsme se z toho vzpamatovávali, jenže jsme inkasovali ještě třetí gól," mrzelo asistenta trenér Horácké Slavie Jaroslava Barvíře.

Proto musela po druhé třetině přijít lehčí bouřka v kabině, ale ani to hokejistům Třebíče nepomohlo. Horáckou Slavii srazila definitivně do kolen inkasovaná branka hned při prvním střídání ve druhé třetině. „O přestávce jsme si k tomu něco řekli, chtěli jsme hrát pozorně a vrátit se do zápasu. Jenže hned v první minutě druhé třetiny jsme inkasovali čtvrtý gól." Šance na jakýkoliv bodový zisk zmizela v polovině utkání, kdy na 5:0 zvýšil Fiala.

Ačkoliv Horácká Slavia ve zbytku utkání debakl zmírnila, Prostějov byl jasně lepším týmem. „Dnešní zápas se nám nepovedl, puky se k nám neodrážely, přeskakovaly nám hole. Úplně se nám zhroutila obranná hra, hlavně v obranné třetině jsme měli velké problémy. Byl to zápas blbec, ale takové se občas přihodí," nedělá si těžkou hlavu asistent trenér Barvíř.

Třebíčští nebodovali teprve podruhé z posledních sedmi utkání. I přesto se Horácká Slavia propadla na jedenácté nepostupové místo. „Teď si to musíme rozebrat a dobře se připravit na další utkání. Chceme bodovat v každém zápase, což se nám dnes nepovedlo, takže jsme zklamaní," přiznává Barvíř.

ONDŘEJ KRÁSNÝ
MARTIN SINGR