Zhruba čtyřicet účastníků sbíralo odpad na veřejných prostranstvích, zelených plochách a příjezdových komunikacích v blízkosti výrobního závodu 3 firmy v průmyslové zóně Jihlava-Pávov. Dalších dvacet účastníků čistilo plochy v okolí výrobního závodu 2 firmy v městské části Jihlava-Staré Hory. Akci Čistá Vysočina pořádá Kraj Vysočina vždy v jarním období, v letošním roce probíhá akce od 8. do 23. dubna, cílem je zapojit co možná nejvíce občanů Kraje

Vysočina, zejména pak děti a mládeža motivovat je ke společné úklidové akci jejich blízkého okolí.

„Přišla jsem pomáhat, protože se mi líbí čistá příroda. Ještě jsem dnes s sebou vzala mladší sestru Nelu, bratrance Viktora a sestřenici Joriku," řekla s patřičnou hrdostí jedna z nejmladších účastnic, sedmiletá Sofie Kyršová. Ta se účastnila letošní jarní úklidové akce zaměstnanců firmy Bosch společně se svým otcem Tomášem poprvé.

NASBÍRALI PŘES ŠEDESÁT PYTLŮ

„Během úklidu jsme se zaměřili nejen na veřejná prostranství, lesy a úseky kolem komunikací, ale i na divoké skládky. Výsledkem úklidové akce bylo přes 60 pytlů s odpadem o váze kolem 600 kilogramů. Zachovat region v čistotě je zájmem každého z nás. Těší mne, že se naši zaměstnanci, společně s jejich dětmi, aktivně zapojují formou dobrovolnické práce sami do ochrany životního prostředí," sdělil k úklidové akci obchodní ředitel firmy Bosch Diesel Ralph Klaus Carle.

Do osmého ročníku akce Čistá Vysočina se v roce 2016 zapojilo v celém kraji 22 200 dobrovolníků a bylo nasbíráno přes 104 tun odpadků. Zaměstnanci firmy Bosch Diesel v Jihlavě se zapojují pravidelně od roku 2013, za tu dobu pomohli odstranit z přírody na 6 tun odpadků.