Policisté z Vysočiny tak vyhráli tuto soutěž už potřetí po sobě.

„Policejní psovod Martin Kos byl nejlepší v disciplíně pachové práce, kde se s Foxem umístili na prvním místě, v obraně obsadili třetí pozici,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Druhý zástupce z Vysočiny, podpraporčík Lukáš Čejka s belgickým ovčákem jménem Ares, se v celkovém pořadí umístil na jedenáctém místě. „Velmi dobré čtvrté místo obsadil hned ve dvou hlavních disciplínách, a to obranné práce a poslušnost,“ dodala Kroutilová.

Soutěže ve služební kynologii se v areálu výcvikového střediska v Dobroticích na Zlínsku zúčastnilo celkem čtyřiadvacet psovodů se služebními psy z Jihomoravského kraje, Moravskoslezského kraje, Olomouckého kraje, Kraje Vysočina, Zlínského kraje, a soutěžili také psovodi ze Slovenska.

Kynologové soutěžili ve třech disciplínách, mezi které patřily obranné práce, pachové práce a poslušnost. Psovodi se svými svěřenci poměřili dovednosti a vzájemnou sehranost v simulovaných náročných zákrocích a situacích. „Dlouhodobé a stabilní umisťování našich psovodů na předních místech tak značí jejich profesionalitu a vysokou úroveň vedeného výcviku služebních psů,“ dodal Martin Růžička, vedoucí oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Ilustrační foto
Při akci Čistá Vysočina uklidili dobrovolníci o 136 kilometrů více než loni