VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Legendární cirkus Humberto láká na zvířata i artisty

Pelhřimov – Po patnácti letech zavítal do Pelhřimova nejslavnější cirkus v Evropě, Cirkus Humberto, který proslul díky knize Eduarda Basse či stejnojmennému televiznímu seriálu.

27.8.2015
SDÍLEJ:

Diváci uvidí drezúru tří afrických slonů. Vystoupení nese název Show, která vyrazí dech. Foto: archiv Cirkusu Humberto

Cirkus rozložil svůj stan na sídlišti Táborská už včera a do manéže bude milovníky zvířat, akrobatů nebo klaunů zvát až do neděle. Představení začínají každý den od 17.30 hodin, kromě posledního vystoupení v neděli, které odstartuje už v 11 hodin.

Pořadatelé cirkusu slibují, že bude vskutku na co se dívat. „V Cirkusu Humberto vystupuje asi padesát zvířat. Máme tři africké slonice, velbloudy, lamy, africké zebry, somálské lvy, medvědy a mnoho dalších zvířat," vyjmenoval Hynek Navrátil mladší, syn ředitele cirkusu, a zmínil, že drezúra tří afrických slonů se uskuteční pod vedením Ronalda Spindlera ze slavné německé cirkusové rodiny. Celý program nese název Show, která vyrazí dech.

K vystoupení se dále chystají například dvě mladé akrobatky z Maďarska, které v rámci artistické show vytvoří ze svých těl živou hrazdu, nebo klaun z Polska, který se zúčastnil mezinárodního polského festivalu talentů. „Návštěvníci uvidí také vystoupení, které si artista připravil na motivy knihy Zvoník od matky Boží. Vysoko pod cirkusovou kopulí na vertikálních popruzích se představí Ludwig z České Republiky," doplnil k nabídce programu Hynek Navrátil.

Artisté, jejichž umění Pelhřimovští uvidí, pocházejí z různých koutů Evropy i ze světa. „Vystupují u nás artisté z Polska, Maďarska, Německa, Kolumbie a samozřejmě z Čech," uvedl Navrátil. Součástí početného cirkusového personálu je také tým zvířecích ošetřovatelů, zvukař a osvětlovač.

Za zdánlivou lehkostí jednotlivých vystoupení a romantikou cirkusového života, ačkoliv to tak některým nemusí připadat, se skrývá tvrdá práce. „Na první pohled je naše činnost velmi jednoduchá. Zaměstnanci cirkusu rozbalí šapitó, večer hrají představení a jinak je život v cirkuse romantickou záležitostí. Ve skutečnosti ale každému vystoupení předchází tvrdá celodenní příprava," popsal syn ředitele Cirkusu Humberto a dodal: „Jen výstavba šapitó trvá zhruba deset hodin. Každý účinkující věnuje tréninku celý den," zmínil Navrátil.

Po večerním představení je navíc třeba nakrmit zvířata a kompletně se o ně postarat. Zajímavostí je, že během dne se zájemci mohou přijít podívat na všechna cirkusová zvířata. „Chceme, aby se potencionální návštěvníci mohli přesvědčit, že všechna slíbená zvířata máme, a mohli se ujistit, že u nás mají pohodlí. Právě za to byl náš cirkus oceněn," zdůraznil Navrátil.

Autor: Redakce

27.8.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Adam Hurych, Havlíčkův Brod, 4.8. 2017, 3 470 g
8

Právě se narodili. Podívejte se

Jak reklamovat koupený dům či byt

Vzala stopařku a přišla o pěněženku

Havlíčkův Brod - Brodští policisté vyšetřují případ krádeže, kterou má zřejmě na svědomí dosud neznámá stopařka. K incidentu mělo dojít ve čtvrtek 17. srpna.

Tvrdohlavě kráčím proti proudu

Žďár nad Sázavou /ROZHOVOR/ – Ještě během vysoké školy začala rodačka ze Žďáru nad Sázavou Michaela Horáková (25) budovat své sny, oprostila se od stereotypní společnosti a založila vlastní architektonické studio. K tomu přišla tento rok s vlastní módní značkou Mishe.

Dobrohostov opět naservíroval porci dobré muziky

Dobrohostov - Magické prostředí letního parketu v Dobrohostově opět přivítalo festival Stock Dobrohostov. Největší přehlídka regionálních kapel z Vysočiny přinesla nadupaný program a dobrou atmosféru. Tahouny letošního ročníku byly kapely Krausberry, Morava nebo Šohajka.

OBRAZEM: Úroda na Sádku je nejlepší za pět let. Suchu navzdory

Vysočina /ROZHOVOR/ – V nejzápadnější a nejvýše položené viniční trati Znojemské podoblasti právě dozrávají hrozny. Pro vinaře Lubomíra Lampíře z Vinařství Sádek u Kojetic a jeho spolupracovníky tím začíná jedno z nejnáročnějších období. Hrozny ze Sádku i z ciziny se začnou měnit v burčák a následně i ve víno. Vedla k tomu náročná sezona, která nejspíš přinese výjimečnou úrodu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení