Návštěvníci Masarykova náměstí v Pelhřimově, kde zmíněný stánek spolu s pódiem pro kapely bude stát, se mohou těšit na celkem dvanáct akcí. „Tradičně začínáme tento pátek od 17 hodin akcí první svařák U Stromečku. Letos poprvé ale k této akci připojíme i koncert skupiny Tři tečky, takže lidé, kteří si přijdou na náměstí vypít první svařák v této sezoně nebo cokoli jiného, zde budou moci i nějakou chvíli pobýt a poslechnout si příjemnou hudbu," lákal návštěvníky na první akci U Stromečku jeden z organizátorů Jindřich Štěrba.

Dodal také, že letošní zimní program U Stromečku zvolili vesměs stejný jako ten minulý. „Loni na náměstí akorát nevystoupila skupina Tři tečky," prozradil Jindřich Štěrba.

HardFolkovou skupinu Tři tečky ale návštěvníci Masarykova náměstí mohli slyšet v letní variantě, kdy stánek U Stromečku zdobila tradiční palma. „Na pódium se snažíme vybírat lokální kapely, které jsou přímo z Pelhřimova nebo okolí. Už jen proto, že v zimních měsících je poměrně těžké sehnat kapelu, která zahraje na nějaké vánoční akci," vysvětlil Štěrba.

Na Boží hod vánoční pelhřimovské náměstí rozezní dvojice Luboš Raf Rafaj a Petr Taks. Vánoční koledy se ale v jejich hudebním seznamu neobjeví. „Hrát budeme staré klidné folkové písně. Bude to ale od nás takový dárek pro ty, kteří den po Štědrém dni na náměstí přijdou," řekl Luboš Rafaj s tím, že pokud se někdo z posluchačů trefí do repertoáru, budou moci lidem zahrát i na přání.

Nejvíce návštěvníků podle Jindřicha Štěrby zimní stánek U Stromečku tradičně zažívá při mikulášské nadílce, kdy se na Masarykově náměstí sejde hned několik Mikulášů, čertů i andělů najednou. „Svého Mikuláše a jeho partu tam budou mít kulturní zařízení města. Hned u stánku pak budeme mít i my svého Mikuláše, který obdaruje balíčkem s dobrotami děti, které mu řeknou nějakou básničku či písničku," informoval Štěrba.

Akce u stromečku

25.11. 17.00 První svařák
19.00 Tři tečky
27.11. 17.00 Rozsvícení vánočního stromečku
2.12. 19.00 Jazz Pilgrim
5.12. 15.30 Mikulášská nadílka
11.12. 17.00 Martin Vaverka a Norbert Pompa
14.12 18.00 Česko zpívá koledy
17.12 19.00 Václav Polanský & OnAir
18.12. Zlatá neděle na radnici
24.12. Štědrý den
25.12. 19.00 Luboš raf Rafaj a Petr Taks
28.12. 19.00 Tereza Fantová & Staff
31.12. Silvestr