VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pelhřimovští prodejci zmrzliny se díky tropickým teplotám nezastaví

Pelhřimov – Pelhřimovští prodejci zmrzliny mají díky tropickým teplotám, které nás poslední dny nemilosrdně poznamenávají, stále více zákazníků.

8.7.2015
SDÍLEJ:

Pelhřimovští prodejci zmrzliny mají během horkých letních dní více zákazníků. Lidé prý mají zájem jak o kopečkovou, tak i o točenou. Foto: Deník/Denisa Šimanová

„Když je venku takové horko, tak si pro zmrzlinu chodí mnohem více lidí. Zájem mají jak o kopečkovou, tak i o točenou. Řekla bych, že se prodávají tak nastejno," pověděla pracovnice pelhřimovských mléčných lahůdek Marie Hrnčířová.

Podle ní lidé s příchutěmi příliš neexperimentují a volí raději ty klasické. „Co se týče kopečkové zmrzliny, tak největší zájem mají o vanilkovou a čokoládovou," prozradila Hrnčířová.

Osvěžující pochoutku si 
v horkých dnech občas ráda dopřeje i Nikol Topičová 
z Prahy, která přes léto jezdí na svou chatu do Červené Řečice. „Pokaždé, když zavítáme do Pelhřimova, ihned se směrujeme k lahůdkám, kde si dáme točenou zmrzlinu," řekla a následně dodala, že tam ji mají nejlepší. „Nejčastěji si kupuji sorbet, protože mám ráda ovocné zmrzliny, jako například malinovou nebo jahodovou," dodala Topičová, která svým dětem nechce nezdravé zmrzliny příliš často kupovat, a proto je raději vyrábí doma. „Na domácí zmrzlinu mám formičky, které naplním rozmixovaným ovocem s hnědým cukrem a dám je zamrazit," ukončila Topičová.

To, že mají lidé větší chuť na zmrzlinu, když nastanou extrémně vysoké teploty, potvrzuje i Jana Kozojedová, která pracuje jako brigádnice ve stánku se zmrzlinou na Masarykově náměstí v Pelhřimově. „Nejvíce lidí na zmrzlinu přijde během odpoledne, například při cestě z práce. Častými zákazníky jsou také starší lidé s malými dětmi," přemítala brigádnice. Ve zmrzlinovém stánku na pelhřimovském náměstí se prý nejvíce prodává čokoládová, vanilková a občas i tvarohový míša.

V Cukrárně U Brány se milovníci zmrzliny svou oblíbenou pochoutkou neosvěží. „Zmrzlinu tu pouze vyrábíme a potom ji dodáváme do stánku před radnicí. Lidé se mohou těšit na speciální likérovou příchuť s malými větrníčky. Ta bude hodně dobrá," řekla jedna z pracovnic Cukrárny U Brány v Pelhřimově.

Denisa Šimanová

Autor: Redakce

8.7.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Malé pivovary zažívají boom. Na jejich nástup však hospody nedokáží reagovat a na čepu stále nabízí stejná piva.
1

Hospodští v Havlíčkově Brodě nereagují na nabídku malých pivovarů

Kopii poškozené vázy z 18. století vytvořil student světelské akademie Nicolas Vrána.
3

Poškozenou váhu v muzeu nahradila kopie světelského kamenosochaře

Kuki se vrací domů. Chytili ho v Jihlavě

Jihlava – Tříměsíční pobyt ve volné přírodě Kukimu končí. Od tohoto pondělí ví o klokanovi, který utekl už v květnu svému majiteli z rodinné farmy v Mohelnici na Olomoucku, celá republika. V pátek ráno se ho podařilo pracovníkům jihlavské zoologické zahrady, hasičům a městským policistům chytit ve Starých Horách v lokalitě Červené domky.

Most nad Doubravkou je už minulostí

Havlíčkobrodsko - Do Nového Ranska, místní části Ždírce nad Doubravou na Havlíčkobrodsku, se motoristé jen tak lehce nedostanou. Most na silnici první třídy číslo 34, překlenující řeku Doubravu, totiž přestal existovat. Příčinou je jeho kompletní demolice.

Na zvířátka i aquazorbing zve Pavlov

Pavlov – V Pavlově se v sobotu 19. srpna uskuteční další ročník Pavlovských slavností.

Stock Dobrohostov láká na kapely Morava, Krausberry nebo Šohajka

Dobrohostov – Fandové regionálních kapel v létě jezdí za dobrou muzikou do Dobrohostova. O víkendu se tu koná 22. ročník festivalu Stock Dobrohostov. Tahouny letošního ročníku budou kapely Krausberry, Morava a Šohajka.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení