Zmenšenina Cheopsovy pyramidy, jejíž výstavbu inicioval místní astrolog Emil Havelka, láká k návštěvě lidi ze široka daleka. Dostat se do vnitřních relaxačních prostor ale není tak jednoduché. Je zapotřebí se nejprve objednat. „Není stanovena žádná pravidelná provozní doba, otevíráme podle objednání. Zájem je velký, musíme to trochu regulovat aby se nestalo, že někdo přijede z dálky, a nebude pro něj volné místo," vyjádřila se spolupracovnice Emila Havelky Eva Skřítecká.

Pyramida je určena nejen pro relaxaci, ale i k meditaci. „Lidé se sem chodí zregenerovat nejen po tělesné, ale také po psychické stránce," sdělila Skřítecká.

Největší zdroj energie se podle tvrzení astrologa soustřeďuje v horních partiích pyramidy. Právě tam jsou umístěna relaxační lehátka. Návštěvníci ale mohou využívat i přízemí.

„Naši zákazníci si po pobytu v podkroví mohou v přízemí odpočinout a také si zakoupit naše rakytníkové výrobky. Rakytníkový džus, džemy, sirupy a spoustu druhů rakytníkových čajů," vyjmenovala Eva Skřítecká.

Výrazně oranžové plody zmiňované dřeviny mají léčivé účinky. „Obsahují velké množství vitamínů a minerálů. Podporují imunitu a zlepšují zdravotní stav pacientů s nejrůznějšími infekčními chorobami, záněty nebo problémy s játry," potvrdila Eva Skřítecká.

Pobyt v pyramidě ale není vhodný pro každého. „Může sem kdokoliv, i nemocná zvířátka. Ovšem malým dětem doporučujeme pouze pobyt dole. A stejně tak by nahoru neměli chodit kardiaci se stimulátorem, lidé po mozkové příhodě nebo lidé s epilepsií. Těm úplně stačí pobyt dole," vysvětlila Eva Skřítecká.

Za půlhodinový pobyt v pyramidě zaplatí návštěvníci sto padesát korun.

„Mnohem lepší je vzít si tři půlhodinové pobyty s hodinovou přestávkou, tento balíček vyjde na tři sta korun. A nabízíme také dárkové poukazy," řekla Eva Skřítecká.