„V silách tohoto mužstva je boj o záchranu dotáhnout do úspěšného konce," uvedl po pětibrankovém výprasku v Jablonci.

Po utkání, které Vysočina prohrála jasně 0:5 a nebyla prakticky nebezpečná směrem dopředu, hovořil exreprezentační kouč smířlivě: „Do utkání jsme nevstoupili špatně a dokázali si vytvořit náznaky šancí," uvedl pro klubový web Bílek.

Poměrně vyrovnaný úvod ale byl způsoben především vyčkávací taktikou domácích. „Čekali jsme, s čím Jihlava vyrukuje. Postupně jsme získali navrch," zhodnotil první půli domácí kouč Zdeněk Klucký pro agenturu ČTK.

Dvě inkasované branky do poločasu Jihlavu údajně nerozhodily. „V přestávce jsme cítili, že lze s tím výsledkem ještě něco dělat, bylo to o kontaktním gólu," mínil trenér Vysočiny.

Přitom po pauze už tahali hosté definitivně za kratší konec. „Nevím, čím to je," netajil pro Radiožurnál obránce Vysočiny Milan Mišůn. „V týdnu na tréninku jsme v pohodě, ale přijde zápas, dostaneme první gól, a všechno je jinak," dodal jihlavský bek, po jehož ztrátě míče vstřelil Jablonec třetí branku. „Mišůn si při sprinterském souboji poranil sval," vysvětlil Bílek.

Odevzdaná parta z Jihlavy poté dostala další dva góly a prodloužila čekání na opuštění sestupových příček. „Dělali jsme hrozné chyby a umožnili soupeři dát další dvě branky. Bylo to špatné," uznal trenér.

Zapomínat na poslední výprasky budou Jihlavané se ztrátou dvou bodů na Hradec Králové a po třech porážkách v řadě v nedobré náladě. „Musíme kvalitně potrénovat a dát se dohromady před důležitým domácím zápasem proti Slovácku. Potřebujeme se zvednout psychicky a dát se zdravotně dohromady. Potřebujeme alespoň stopera Rosu," ví Bílek.

Do konce ročníku zbývá devět zápasů. Před tím dalším se Slováckem má Vysočina dva týdny čas na přípravu. Zpestří si ji v pátek přípravou s Vítkovicemi. A pak už půjde opravdu do tuhého. „V silách tohoto mužstva je aby Slovácko doma porazilo a do úspěšného konce dotáhlo i boj o záchranu. Situace, v níž se nacházíme, je stále hratelná," věří přes všechny patálie Michal Bílek.