Na základně na začátku letošního roku vznikla nová Rota bojového zabezpečení aktivních záloh, která sestává ze dvou strážních čet, jedné chemické čety a jedné hospodářské čety. Rota je začleněná do struktury 225. letky bojového zabezpečení a čítá 98 tabulkových míst. „Rádi bychom jich zaplnili co nejvíc. Už registrujeme první zájemce," řekla mluvčí základny Štěpánka Tříletá.

Pomoci v tom má zmínění Náborový den, který se bude konat v sobotu 11. března přímo na náměšťském letišti a v jeho blízkém okolí. „Zájemci se budou moci seznámit s jednotkou a jejími úkoly, prostředím, ve kterém se budou pohybovat, i s lidmi, se kterými budou spolupracovat," popsala Tříletá.

Na účastníky čeká spojovací, tělesná, střelecká, zdravotní i taktická příprava.

Pro příchozí přihlášené bude připraveno vojenské lezení, přesun v terénu, ale třeba také ukázky sebeobrany bojového systému musado. Účastníci si s sebou musejí vzít outdoorové ustrojení, teplé funkční oblečení, pevnou obuv, sportovní oděv a čisté tenisky do tělocvičny.

Pro účast na Náborovém dni je potřeba registrace nejpozději do 6. března přes formulář na webových stránkách základny na adrese www.lznamest.army.cz a odesláním formuláře na email 22.zl@army.cz.