Ovšem majitelka ji chce opravit na své náklady sama. „V televizi jsem viděla reportáž o kapličce v Pekle, kde říkali, že na její opravu dostalo sdružení Zelené srdce od Nadace Via 40 tisíc korun, ale že ani tak nemají na pokrytí celé opravy dostatek peněz," řekla majitelka pozemku, která si nepřála zveřejnit své jméno.

Na rekonstrukci celé kapličky shánělo sdružení ještě dalších zhruba dvacet tisíc korun. „To mě hrozně naštvalo. Na opravu tak malé kapličky přece není potřeba tolik peněz, to ať mi nikdo netvrdí. Kapličku raději nechám opravit sama a bude mě to stát zhruba deset tisíc korun," vysvětlila majitelka, proč ukončila se sdružením spolupráci.

Sdružení Zelené srdce tak vrátilo dotaci a zrušilo domluvené řemeslníky i rozběhnuté navazující aktivity. „Majitelka kapličky se rozhodla s námi ukončit spolupráci a my její rozhodnutí musíme respektovat. Veškeré aktivity rušíme. Se soukromými dárci jsme se domluvili, že peníze od nich využijeme na opravu křížku v Komorovicích, který je ve špatném stavu, a na další opravy památek," informoval Pavel Koubek ze sdružení Zelené srdce.

Dodal, že zrušili i soutěž-ní výstavu o nejkrásnějšího anděla. „Zhruba sedm obrázků andělů už nám přišlo, takže jsme se dohodli, že je využijeme jinak," pověděl Koubek.

Na kapličku se byl ve čtvrtek podívat pokrývač. „Již dříve jsem měla v plánu kapličku opravit, ale nebyl na to čas. Když Pavel Koubek přišel s tím, že kapličku opraví, byla jsem nadšená 
a ta myšlenka se mi strašně líbila. Po zhlédnutí zmíněné reportáže jsem ale byla dost překvapená. A s ohledem na peníze, které na opravu sháněl, mě to dost mrzelo. Proto jsem se rozhodla, že na opravě kapličky začnu pracovat sama," převyprávěla majitelka.

Prozradila také, že kapličku v Pekle má v plánu opravit do konce roku.