Přednáška bude organizovaná jako charitativní událost. „Celý výtěžek z akce, který bude za přispění Novoměšťáků jistě krásný, chci věnovat svému kamarádovi Liboru Zemanovi, který je na vozíčku už dlouhých dvacet let," vysvětlil Radek Jaroš.

Pro návštěvníky má připravené poutavé vyprávění. „Budu mluvit o tom, jak jsme vylezli na nejvyšší vrchol Severní Ameriky Denali a na podzim z Vysočina Arény na kolech vyrazili na cestu, abychom následně vylezli na Kavkaze na nejvyšší horu Evropy Elbrus," informoval Jaroš. Na svých cestách využíval aplikaci Pomáhej pohybem. Ta zaznamenává pohyb uživatele a nabízí mu za něj body, které může věnovat vybranému projektu neziskové organizace, školy nebo obce. Po dosažení určitého počtu bodů pak Nadace ČEZ věnuje příslušné organizaci požadovanou částku. „Umožnilo mi to přinést charitativnímu Centru Zdislava padesát tisíc korun, stejně jako Aleně a Mileně Ovčáčikovým," okomentoval to horolezec.

Koruna světa je nový Jarošův projekt, jehož cílem je stanout na nejvyšších vrcholech všech sedmi kontinentů. Navazuje tak na podobný projekt Koruna Himálaje, ve kterém překonal čtrnáct nejvyšších hor světa s výškou přesahující hranici osmi tisíc metrů. Zahájil ho výpravou na Denali. Ta je s 6 190 metry nejvyšší horou Severní Ameriky. Nachází se ve stejnojmenném národním parku na Aljašce. Jaroš se zúčastnil expedice letos mezi 17. květnem a 22. červnem spolu s Petrem Maškou, který ho doprovázel i při výstupu na osmitisícovky. Na vrcholu Denali stanuli 31. května i navzdory špatným klimatickým podmínkám.

Pokračoval potom hned na podzim spolu s Olgou Růžičkovou, Pavlem Hendrychem a Pavlem Prokopem. Skupina vyjela na elektro kolech a pokračovala za hranice Česka až do Gruzie a Ruska, kde vystoupali na nejvyšší horu Evropy Elbrus. Tohoto úspěchu dosáhli až po měsíci cesty 4. října.