Příležitost si nenechal ujít ani komunistický zastupitel Milan Plodík. Ten se netají tím, že je Zemanův volič a nyní pomáhá sbírat podpisy na petici, která mu umožní znovu kandidovat na prezidentský post.

Jedno by ale prezidentovi před volbami doporučil. „Chtěl bych požádat, zda byste si nemohl dát bobříka mlčení v nevhodných slovech. Dost často na to lidé při podpisové akci upozorňují,“ požádal prezidenta zastupitel Plodík. Prezident slíbil, že se pokusí omezit některé své verbální projevy. „Nebudu označovat politické antitalenty živočišnými termíny,“ odvětil Zeman a dodal, že se vždy snažil věci pojmenovávat trefnými termíny.

Podél krajského úřadu v Jihlavě se objevily přes noc trenýrky, které odkazují na návštěvu hlavy státu v Kraji Vysočina.
OBRAZEM: Zemana vítají na krajském úřadě trenýrky

Další debata se točila kolem zavedení eura, směrnic Evropské unie a také kolem situace v českém školství. Zeman si neodpustil rýpnout i do hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka, se kterým se neshodnou v otázce kamenného hospice. Zatímco hejtman je v otázce výstavby takového zařízení spíše zdrženlivější, Zeman ho podporuje. „Kraj Vysočina zachránil Havlíčkův Brod, který uvolil s pozemky pro stavbu hospice. Za to děkuji panu starostovi Janu Teclovi,“ veřejně vyzdvihl Zeman starostu.

Prezident Miloš Zeman přijel na návštěvu Vysočiny.
Prezident Zeman byl na třídenní návštěvě Vysočiny