Žena zažila doslova peklo, když musela čelit mafiánským výhružkám. Žena například našla v poštovní schránce obálku s ostrým nábojem, rozbité zápalné lahve kolem domu, výhružné zprávy v telefonu, fasádu domu označkovanou od nábojů z paintballových zbraní, a několik týdnů musela být pod policejní ochranou.

Soud už Mackovi určil nástup trestu. Ve věznici by se měl hlásit 20. března. Jenže to se s největší pravděpodobností nestane. Podle informací Deníku totiž Zdeněk Macek opustil i s rodinou Českou republiku, a nelze jej zkontaktovat. To by vysvětlovalo, proč mu například

Okresní soud v Jihlavě nemůže už několik dní doručit výzvu k nástupu do výkonu trestu. Soudce tak bude muset zřejmě vydat na Macka zatykač a policie vyhlásit celostátní pátrání.

Mackovi navíc hrozí další trestní stíhání. Podle informací Deníku obdržela policie trestní oznámení od minimálně tří lidí, kterým Macek dluží zhruba šedesát milionů korun. Vzhledem k výši škody budou kauzu řešit krajští kriminalisté.

„Zatím jde o velmi čerstvou věc. Pokud vím, tak dosud nebyly ani zahájeny úkony trestního řízení pro konkrétní trestný čin," řekl krajský stání zástupce Jan Adam.

Věřitelé údajně Mackovi peníze poskytli, protože jim slíbil jejich zhodnocení. Jenže Macek zřejmě využil situace a peníze použil na to, aby se mohl skrývat. Není vyloučeno ani to, že podvedl mnohem více lidí. Telefony uvedené na webových stránkách jeho firmy GI Holding buď nikdo nezvedá, nebo operátor hlásí, že neexistují. V místě bydliště už ho nikdo neviděl několik týdnů.

Svou bývalou účetní Zdeněk Macek vydíral kvůli tomu, že mu údajně dělala problémy v podnikání. Macek všechna obvinění popíral. Jenže ho usvědčili spoluobžalovaní Libor Hladký a Ondřej Plašil, kteří útoky fyzicky provedli. Oba se ke všemu přiznali a spolupracovali s policií.

Hladký u soudu potvrdil, že si ho Macek na černou práci najal. Za to mu slíbil dvakrát dvacet tisíc korun. Hladký peníze předal Plašilovi, který s útoky Hladkému pomohl. Hladký nakonec dostal tříletý trest s podmínkou na pět let. Navíc musí být pod dohledem úředníků.

Plašil dostal trest na dva a půl roku s podmínkou na tři a půl roku. Kromě doznání oběma pomohlo i to, že poškozeným už dříve vyplatili sto šedesát tisíc korun jako odškodné za majetkovou i nemajetkovou újmu. Zdeněk Macek musí podle rozhodnutí soudu zaplatit obětem přes pět set padesát tisíc korun.