Za to, že své oběti připravili o téměř tři miliony korun, jim hrozil trest od dvou do osmi let. Podvodníci navíc musí podle rozhodnutí soudu všechny peníze vrátit poškozeným.

Rozsudek zatím není pravomocný. Slišková i Doležel si ihned po vyhlášení rozsudku podali odvolání. Oba obžalované rozsudek překvapil a své emoce dali najevo jak oni, tak jejich příbuzní. Matka Doležela protestovala tak hlasitě, že musela být dokonce vykázána ze soudní síně.

Ilustrační foto
V Telči vztyčí májku v pátek. V Lukách čekají do pondělí

„Vzhledem k arogantnímu postoji obžalovaných před soudem jsem navrhovala ještě o půl roku přísnější trest," konstatovala jihlavská státní zástupkyně Jana Nosková, která si ještě ponechala lhůtu na případné odvolání.

Slišková i Doležel už byli navíc v minulosti za podvod odsouzeni, což musela soudkyně Tereza Jedličková v rozsudku také zohlednit. Vzhledem k odvolání obžalovaných ale ještě bude muset celý případ přezkoumat Krajský soud v Brně.

Sliškovou a jejího druha nejprve kriminalisté obvinili loni v polovině roku, kdy zjistili, že Slišková od bývalého spolužáka vymámila 560 tisíc korun. Sliboval mu, že peníze zhodnotí, ale mladík už peníze nikdy neviděl.

„Nic takového jsem mu neslibovala," popřela Slišková u soudu. Podle ní šlo o přátelskou výpomoc v nouzi a peníze mu chtěla splácet.
Mladík si peníze vypůjčil od různých bankovních i nebankovních institucí. Navíc hrozilo, že by mohl přijít o dalších 300 tisíc korun. To se ale nakonec nestalo, protože příbuzní poškozeného mladíka podali oznámení na policii, a ta včas zasáhla.

Kriminalisté poté zjistili, že Slišková i Doležel mají na svědomí další dva podvedené muže z Vysočiny.

S jedním z nich navázala kontakt přes internetovou seznamku. O třicet let staršímu muži měla nabídnout společnou budoucnost a zakoupení bytu. Pod touto a jinými záminkami jí muž napůjčoval celkem 1 058 000 korun. Vidiny společné budoucnosti se ale nedočkal.
Další obětí se stal osmadvacetiletý muž, od něhož měla Slišková dostat dokonce přes 1,2 milionu korun. Ani jeden z nich už peníze přes veškeré sliby nikdy neviděl. Co s penězi Doležel a Slišková, která si měla nechat platit i za sexuální služby, udělali, není známo. Doležel odmítl u soudu vypovídat. Slišková řekla, že s nimi chtěla umořit další dluhy a použít je pro vlastní potřebu. Není ale ani vyloučeno, že část z nich skončila ve výherních hracích automatech.

Slišková a Doležel jsou stíháni vazebně. Mají spolu dvě děti, které jsou svěřeny do péče opatrovníkům. Michelle Slišková je znovu v jiném stavu.