Pětatřicetiletý muž se totiž rád obnažuje na veřejnosti a ještě raději má, když se může se svým mužstvím pochlubit před vyděšenými ženami a dívkami. Jeho obliba v masturbování na veřejnosti přerostla v nezvladatelnou úchylku, s níž se bude muset ústavně léčit. Ještě předtím ale bude muset na dva roky do vězení. V úterý o tom rozhodl Okresní soud v Jihlavě. Rozsudek zatím není pravomocný. Franz si v úterý verdikt soudu vyslechnout nepřišel. Jeho obhájce si nechal lhůtu na rozmyšlenou.

Milan Franz byl za výtržnictví odsouzen už v roce 2012. Tehdy se nerozpakoval vysvléknout si kalhoty ani před maminkami na vycházce s dětmi na cyklostezce. Nutkání neovládl ani nedaleko zoologické zahrady či ve vestibulu plaveckého bazénu. Franz se hájil tím, že nic z toho není pravda.

Soud pro jeho zálibu příliš pochopení neměl a poslal Franze na patnáct měsíců do vězení. Z výkonu trestu se vrátil v červenci 2013 a přesně o rok později 4. července 2014 už v ulicích Jihlavy řádil znovu. Vyhlédl si dvě dívky, které seděly na lavičce v Okružní ulici. Zeptal se jich, kolik je hodin, přitom si stáhl kalhoty i s trenkami. Dívky mu řekly, ať jde pryč, on skutečně poslechl a odešel. Jenže tím to pro dívky neskončilo.

Franze potkaly o pár minut později v autobuse. Když jedna z dívek na další stanici vystoupila, Franz vystoupil také a vydal se za dívkou.

Kamarádce, která pokračovala v jízdě autobusem, to bylo divné. Proto kamarádce zavolala, jestli se jí něco nestalo. Ta jí odpověděla, že muž si svlékl kalhoty a začal onanovat. Dívka byla nakonec ráda, že před deviantem utekla domů. Kamarádka neváhala 
a zavolala městkou policii. Strážníci Franze dopadli na sídlišti Březinky.