Navíc si Pivka celou situaci ještě výrazně zhoršil, když své zadržení psychicky neunesl a snažil se policejní hlídce utéct. Podle informací Deníku měl dokonce napadnout jednoho z policistů a uštědřit mu ránu pěstí.
Policisté nakonec zákrok zvládli, Pivka skončil v poutech a několik dní poté i před soudem.

„Obviněného muže poslal soud do vazby, protože existuje reálná možnost, že by se jednak vyhýbal trestnímu stíhání a také, že by opakoval trestnou činnost, pro niž je stíhán,“ vysvětlil jihlavský státní zástupce Ivo Novák.
Rozhodnutí soudu je pravomocné, protože Pivka i žalobce se vzdali práva podat si proti uvalení vazby stížnost.

Věštkyně a kartářka Gerda Odehnalová (vpravo).
Čeho se nejvíce bojíme, přitahujeme jako magnet

Milan Pivka byl obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí a násilí vůči úřední osobě, za což ho může soud poslat do vězení až na čtyři roky. Může ovšem dostat ještě o rok přísnější trest, protože napadení policisty a následný útěk provedl poté, co věděl, že je zadržen. Zákon je v tomto případě nekompromisní a činy posuzuje stejně, jako kdyby například utekl z policejní cely či přímo z vězení.

Mluvčí jihlavské policie Jana Kroutilová na dotaz Deníku potvrdila, že policisté případ vyšetřují, odmítli však poskytnout bližší informace. Důvod tohoto stanoviska mluvčí nijak nespecifikovala.

Recidivista Milan Pivka byl už devětkrát odsouzen, převážně za krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí kvůli notorickému porušování zákazu řízení. V tomto směru je dokonce brán jako speciální recidivista. Naposledy byl společně s Lenkou Schmuttermeierovou odsouzen v roce 2013 na tři roky nepodmíněně. Společně tehdy vyráželi na zlodějské výpravy po Jihlavsku a Pelhřimovsku. Oba kradli auta a vykrádali různé objekty v Jihlavě, Třešti, Brtnici a Humpolci.

Začátkem května jel Roman Kubů po 40 letech jako poštovní doručovatel naposledy. Nyní už si chce užívat důchodu.
Když jsem se opozdil, tak mě paní seřvala. Protože mi musela dvakrát ohřívat oběd

Pivka byl z výkonu trestu propuštěn loni v září. Od pátku je znovu za mřížemi, kde bude čekat na soud, který ho může tentokrát poslat do vězení na mnohem delší dobu.