Minimálně od roku 2007 do léta 2012 jí znásilňovalo, vydíralo, týralo a  prodávalo několik mužů. Pět z nich včetně jejího otčíma bylo postaveno před soud a potrestáno. Žena skončila v psychiatrické léčebně.

Nejtvrdší trest, osm let nepodmíněně, dostal před dvěma lety u Okresního soudu v Jihlavě tehdy třiatřicetiletý Leon Přibyl z Jihlavska. Ten si svou mentálně retardovanou družku podle soudu doslova zotročil. Tři roky dostali Radek Dostál a Ladislav Gažo, kteří měli ženu také znásilňovat. S podmínkou od soudu odešel Milan Eidrna.

Pátým mužem, který ženu znásilňoval, byl její šestapadesátiletý otčím Josef Javorský z Jihlavska. Také on byl potrestán. Ve středu odešel od soudu s tříletou podmínkou. Kromě toho se musí podrobit ústavnímu sexuologickému a   protialkoholnímu léčení. Javorský se ke znásilňování ženy přiznal.

Paradoxní je, že Javorský svědčil v procesu proti Přibylovi a spol. „Všechno je to pravda a chci se léčit," uvedl Josef Javorský.

Retardovaná žena vypověděla, že ji otčím při každé příležitosti osahával a svlékal se před ní. „Říkal, že to bude dělat, dokud ho nezavřou," uvedla týraná žena. Otčím chodil za postiženou ženou do jejího pokoje a lehal si k ní a  osahával na intimních místech. Několikrát jí strčil prsty do pochvy. Žena se vždy otčímovi bránila. „Nemohl jsem si pomoci, líbila se mi jako žena," popsal před soudem Javorský.

Otčím měl retardovanou ženu znásilnit už před lety, ale tehdy rodina oznámení stáhla. Zhruba v roce 2007 začala žena bydlet s Leonem Přibylem v Jihlavě. Jenže jejich soužití připomínalo spíše vztah mezi otrokářem a otrokyní. Přibyl svou retardovanou družku po celý rok 2007 až do Vánoc 2008 v bytě na jihlavském sídlišti Březinky a také v Dobroníně nejméně jednou týdně mlátil, kopal a bil násadou od koštěte. Násilím ji přinutil k pohlavnímu styku s dosud neznámým mužem v areálu psychiatrické léčebny v Jihlavě. Stejný scénář se odehrál také na pánských záchodech v restauraci Posilovna v Jihlavě, kde ji měli znásilnit dva neznámí muži.

Přibyl ženu navíc prodával jako prostitutku. Vozil ji na parkoviště na dálnici D1, kde ji nabízel řidičům kamionů. Všechny peníze, které žena takto vydělala, jí Přibyl sebral a utratil. Když se mu nechtěla podvolit, tak ji zmlátil a vyhrožoval, že zlikviduje ji i její rodinu. Násilím ji také donutil, aby si vzala půjčku deset tisíc korun a peníze jí hned sebral. Trýzněná žena si navíc musela vzít úvěr i na elektroniku, kterou pak Přibyl prodal a peníze si nechal. Žena se nakonec vrátila k opatrovníkům, ale ani tam nenašla klid. Ve znásilňování až do července 2012 pokračoval její otčím, který měl prohlásit, že když jí to mohli dělat ti chlapi v Jihlavě, tak on může taky.

Všechny rozsudky jsou pravomocné. Josef Javorský ve středu trest přijal a na místě se vzdal práva na odvolání.