„Snažili jsme se rodinám vyjít vstříc. Dohodli jsme se na mimosoudním vyrovnání. Rodiny s námi ale přestaly komunikovat. Na výzvy nereagují. Nezbude nám asi nic jiného než situaci řešit soudně," uvedla ředitelka jihlavské zoologické zahrady Eliška Kubíková. Dodala, že vše má časovou hranici.

Dle slov ředitelky rodiny oslovily jihlavskou Charitu, se kterou komunikují. „Rodiny využívají naše služby," potvrdil ředitel Oblastní charity Jihlava Michal Novotný. Podotkl ale, že organizace, kterou zastupuje, 
je vázaná profesní mlčenlivostí, a nemůže sdělit, co 
s rodinami řeší.

Za chování svých dětí se už rodiče omluvili. Navrhli také, že zoologické zahradě pomohou formou brigád. 
Do zoo však přišli pracovat pouze jednou.

Incident se stal desátého března. Trojici dětí ve věku od šesti do deseti let se podařilo dostat do krytého prostoru plameňáků. Tam na ně zaútočily. Jeden opeřenec vyvázl s pohmožděninami a druhý zemřel. 
Malé násilníky na kamerovém systému zachytili strážníci. Chlapce potom zadrželi v centru Jihlavy.

Pracovníky jihlavské zoologické zahrady a veřejnost šokoval incident, při kterém tři malí kluci zaútočili na plameňáky. Jedno zvíře útok nepřežilo.
Děti, které zabily plameňáka, uklízely v zoo zatím jen jednou

Koncem března policie případ odložila. „Trestní stíhání bylo nepřípustné vzhledem k věku pachatelů, kteří v době spáchání činu ještě nedovršili patnáctý rok svého věku, a tudíž ještě nebyli trestně odpovědni. Věc policisté postoupili státnímu zástupci s návrhem 
na projednání podle jiného zákona," uvedla jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Cenu za ubitého plameňáka zoologická zahrada vyčíslila na dvaatřicet tisíc korun. Původní odhad mluvil 
o padesáti tisících korun.

Zoologickou zahradou 
od násilného incidentu procházejí častěji městští policisté.

Co se týče posílení kamerového systému, zatím vedení zoo žádné velké opatření nechystá. Prozatím pouze zrevidovalo stávající umístění kamer a některé 
z nich nechalo přeinstalovat na jiné místo. O případném navýšení počtu kamer zoo jedná. „Nechceme se rozhodovat zbrkle," podotkl mluvčí jihlavské zoologické zahrady Martin Maláč.

Místo nehody mezi Větrným Jeníkovem a Bílým Kámenem bylo čtyři hodiny neprůjezdné. Čelně se zde střetl motorkář s autobusem.
Vyhasl život motorkáře, který učil druhé jezdit