„Obviněný zasadil oběti desítky bodných ran do zad a krku. Čin je kvalifikován jako zvlášť surový a pro oběť trýznivý. Obviněný je ohrožen trestní sazbou od patnácti do dvaceti let, případně výjimečným trestem," informoval Pavel Kubiš.

Obviněný byl v neděli soudem v Hradci Králové vzat do vazby.

Čin se odehrál v pátek na noční směně kolem druhé hodiny ráno. Tělo v tratolišti krve našel jiný zaměstnanec. Podezřelý z místa utekl. Předtím, než byl dopaden, se ještě nechal ošetřit v jihlavské nemocnici s lehčím zraněním.

Zadržen byl zásahovou jednotkou krátce po osmé hodině ráno v jeho bydlišti v Utíně na Havlíčkobrodsku. Ve firmě Pleas pracoval krátce, asi tři týdny. Podle zaměstnanců byl podivín, protože u sebe nosil velký nůž. Údajně se chlubil i tím, že je bývalým vojákem z povolání.

Pavel Kubiš potvrdil, že mají informace o jeho vojenské minulosti.

„Tyto informace musíme teprve důkladně prověřit a počkat na zprávu od armády," uvedl Kubiš.

Motiv činu zatím není jasný. Podle Kubiše obviněný vypovídal a nějak to vysvětlil, ale přesně motiv specifikovat podle kriminalisty zatím nelze. Mluvit o osobních sporech by prý byla spekulace. Podobně se vyjádřil i k vražedné zbrani. Kriminalisté na místě činu našli nůž, ale zda jde s jistou o vražednou zbraň, budou muset potvrdit až expertízy. Jednadvacetiletý mladík, který se stal obětí činu, byl na místě mrtvý.