Rychlému dopadení zlodějů napomohlo cenné svědectví ženy, která si všimla, jak muži peněženku ze země sebrali, i úspěšný zásah policejní hlídky z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Pachatelům nepomohlo ani to, že z peněženky vybrali peníze, bylo v ní více než devět tisíc korun, peněženku s doklady a dalšími osobními věcmi pachatele odhodili do odpadkového koše a nasedli do autobusu, jímž směrem na Prahu cestovali, mezi další cestující. „Policisté na místě získali podrobný popis peněženky a během několika minut se jim podařilo ustanovit obě osoby, které měly krádež na svědomí,“ popsala klíčové okolnosti důležité pro vyřešení případu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Vzápětí byla v odpadkovém koši nalezena odcizená peněženka a jeden z dvojice zlodějů okradenému muži vrátil všechny odcizené peníze.
Následně policisté zjistili, že v případě zadržených dvou mužů se jedná o státní příslušníky Rumunska ve věku 29 a 43 let. Stále ještě ve čtvrtek jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku vše ve formě spolupachatelství.

Noc na pátek strávili oba Rumuni v policejní cele, v pátek 9. června si pak u soudu v Pelhřimově vyslechli rozsudek.

Ilustrační foto.
Opilý muž v noci putoval z chodníku rovnou na záchytku