Posadili se za stůl, počkali na znamení a pak se s vervou pustili před zraky několika desítek zvědavých  diváků do grilovaných kuřat s cílem sníst v limitu tří minut co největší množství kuřecího masa a stát se tak držitelem letošního titulu Mořského žraloka Žrouta kempu Moře u Řeky nedaleko Krucemburku. Právě ten totiž tuto netradiční soutěž v sobotu v podvečer uspořádal.

„Každé kuře jsme před konzumací  zvážili a hmotnos zaznamenali. Po skončení soutěže jsme znovu talíře, tentokrát ale již jen s tím, co z kuřat zbylo, převážili, hmotnosti porovnali, a tak jsme určili vítěze," vysvětlila za pořadatele Kateřina Zavadilová. Jedlíci mohli v průběhu závodu pít,  grilované maso pojídat společně s chlebem či okurkou.

Diváci skandovali

Soutěžilo se v bouřlivé atmosféře. Diváci  fandili, mohutně  povzbuzovali a poslední vteřiny závodu hlasitě skandovali.  „Tak. A teď bych si dal becherovku," usmál se po pozření posledního sousta Tomáš Bajt. To ještě netušil, že obsadí třetí místo za „výkon" 750 gramů. Stříbrná příčka mu unikla o pouhých šest gramů. S výsledkem 756 gramů mu totiž ukázal záda druhý v pořadí Jiří Vrabec. Ovšem nejvíce masa, konkrétně pak 855 gramů, snědl a Mořským žralokem Žroutem se tak stal, Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky.

Pokud vám je toto jméno nějak povědomé, pak tušíte správně. Šlo skutečně o vyhlášeného „profesionálního" maxijedlíka,i držitele světového rekordu v pojídání natvrdo vařených vajec, který mimochodem vytvořil přímo v průběhu jednoho z dílů populární Show Jana Krause.

„Na Řeku jsem z devadesáti procent přijel  jen kvůli  soutěži. V pojídání grilovaných kuřat jsem ještě  nezávodil. S výsledkem jsem celkem spokojen, finální množství ale mohlo být ještě větší, maso bylo místy dost horké," řekl Němec. Ten dodal, že se na soutěž nějak zvlášť nepřipravoval. „Celý den jsem jedl normálně, před začátkem soutěže jsem už ale pociťoval takový malý hlad," usmál se Němec. Rozhovor s Jaroslavem Němcem přineseme v úterním vydání Havlíčkobrodského deníku.