Právě v roce 1912 přišel František Malínský, majitel škrobárny v Ronově nad Sázavou, s nápadem sloučit tehdejší škrobárenské provozy ve Žďáře, Polné, Hesově a Ronově nad Sázavou v jeden podnikatelský subjekt.

Amylon v současné době vyrábí se svou stovkou zaměstnanců v provozech Havlíčkův Brod a Ronov nad Sázavou především pšeničný škrob, škrobový sirup a maltodextrin, pudinky, knedlíky, kaše, palačinky, bramboráky a celou řadu dalších výrobků. Využívá nejmodernější evropské škrobárenské technologie a vyrábí i v požadované biokvalitě.

A oslavy byly skutečně adekvátní kulatému výročí. Nechyběly soutěže pro děti, letecká akrobacie v podání Jana Adamce, prohlídka areálu, divadlo, hudební program a na řadu přišel i nezbytný narozeninový dort.

Jaroslav Švanda