Vzhledem k napjaté atmosféře, zejména v arabském světě poprvé od založení této tradice v roce 1986, necestovalo pro světlo do Betléma vybrané handicapované dítě, ale převoz světla do Vídně zajišťovali pracovníci rozhlasu z Lince. Slavnostního aktu se ve Vídni zúčastnily delegace skautů z dvaadvaceti zemí Evropy a též jihoamerické Bolívie a USA.

Brněnští skauti přivezli vzácný plamínek dvěma cestami, vlakem a autobusem k nám do vlasti a ten se v sobotu 19. prosince se rozjede pětačtyřiceti vlaky Českých drah do všech koutů naší vlasti.

K nám do havlíčkobrodského okresu přiveze letošní Betlémské světlo rychlík ČD R 988. V Přibyslavi bude podle jízdního řádu v 7:41, Havlíčkův Brod uvítá vzácný plamínek z rodiště Ježíše Krista v 7:54, do Světlé nad Sázavou přijede v 8:10 a posledním nádražím našeho okresu kde skauti vyloží světlo z Betléma, které je poselstvím míru a přátelství všech lidí dobré vůle, bude Golčův Jeníkov v 8:33 hod.

Na jmenovaných nádražích by mělo Betlémské světlo hořet do Štědrého dne, aby si jej mohli zájemci připálit a odnést do svých domovů.

Jiří Víšek