Chceme Vás požádat o finanční, či materiální pomoc. Finanční pomoc je možno posílat na základě informací na telefonním čísle 777 048 666. Sama vím, že ne každý může poslat tisíce, ale když každý z nás pošle 50, 100 nebo 200 korun, tak se tam nastřádá tolik, aby jim z nadačního konta mohli nakoupit potřebné rehabilitační pomůcky.

Materiální pomoc je také neméně důležitá a tak sem vkládám i soupis věcí které jsou potřebné. Věci na veškerou hygienu: spreje na intimní hygienu například Menalind, používá se v nemocnicích, jakékoli masti na opruzeniny, proleženiny, nebo bolesti kloubů, kloubní přípravky: vitamíny na klouby, pleny pro muže velikost L nebo XL, podložky 60 x 90 centimetrů, jednorázové bryndáčky, vlhké ubrousky, ložní prádlo, ale klidně i prášek na praní či jiné pomůcky pro ležící pacienty. Aby bylo věci kam odnést, požádala jsem o pomoc ve Family Point, Horní ulice v Havlíčkově Brodě, kde nám velmi ochotně zaštítili sběrné místo.

Pro ty, co by chtěli vědět víc, použila jsem slova jeho ženy Katky:

Byli jsme šťastná rodinka, já, manžel, tři holčičky a kocour. Dokonce jsme se přestěhovali do baráčku na vesnici k manželovým rodičům a vše si malovali narůžovo. Avšak pár dní po stěhování manželovi praskla céva v mozku, krvácení zasáhlo prakticky celý mozek. Manžel byl letecky převezen do Prahy do nemocnice Na Homolce, kde přes měsíc bojoval v umělém spánku o život. Měl veliký edém mozku, zavedli mu proto komorovou drenáž. Sám nedýchal, musel mít tracheotomii a dýchal za něj přístroj. Navíc měl silný zánět dýchacích cest a ohromné horečky. Stav byl velmi vážný a nás od prvního dne připravovali na to, že Aleš nebude. Jeho stav se ale jako zázrakem zlepšoval. Je to největší bojovník jakého znám. Po asi třech týdnech,kdy drenáž už nebyla potřeba byl převezen na ARO do havlíčkobrodské nemocnice, kde ještě jednou děkuji celému personálu za špičkovou péči. Tak mu začali pomalu snižovat tlumící léky a on se pomaličku probíral. První bitva byla vyhraná ve chvíli, kdy začal mrkat, místo slov ano/ne – KOMUNIKOVAL! Čekali jsme na vyndání tracheostomické kanyly z krku. Když nadešel ten den, byla jsem připravená na to, že se mě třeba zeptá, kdo jsem, že nepozná mě, ani děti. Ale Aleš je prostě náš vánoční zázrak! Pomaličku začal mluvit, řeč zůstala naprosto nepoškozená a dokonce si vše pamatoval. Jen se nemohl hýbat. Po nějaké době byl přeložen na JIP internu odkud se dostal do RÚ Kladruby. Tam ale po velmi krátké době usoudili, že Aleš nedělá pokroky, dali mu nálepku kvadruplegik a posílají ho pryč. ( ačkoli Aleš začal rozhýbávat ruce) Na LDN by šel jen přes mou mrtvolu, takže budeme mít manžela doma. Tady mu ale potřebuji zařídit co nejintenzivnější rehabilitaci. Avšak rehabilitační pomůcky co potřebujeme nehradí ani pojišťovna, ani úřad práce, dokonce ani charita je nemá. Za jakýkoli příspěvek bych byla vděčná. Prosím všechny o jakoukoli pomoc, sama to prostě nezvládám… Moc děkuji Katka s rodinou.

Velké díky patří všem, kdo pomáhají a nebo pomůžou, a poklonu skládám Katce a jejich celé rodině.

(dop)