Herní systém mistrovství věrně kopíruje, jen losování proběhlo 15. dubna opačně – přihlášeným 32 týmům z Itálie a dalších čtyř zemí byly přilosovány národní reprezentace, za jejichž barvy a v jejichž dresech se malí borci budou bít. A tak například domácí ASV Milland nastoupí za Pobřeží Slonoviny, slovinský Bled za Bosnu a Hercegovinu a brodští slovanisté ve skupině B za protinožce.

Turnaje se účastní i zástupci několika partnerských měst Brixenu (Regensburg, Bled, Hall) a mezi nimi nechybí ani kluci z FC Slovan. V rámci partnerských aktivit se jejich cesta koná s podporou našeho města.


Bližší informace naleznete na stránce ASV Milland, www.asvmilland.it, kde je v odkazu „MINI WM" ke stažení informační brožura se seznamem zúčastněných týmů, herním pavoukem turnaje i popisem jeho historie.

Myšlenka těchto turnajů se zrodila v pořádajícím klubu před sedmilety a vedla již k pořádání třech ročníků v letech 2008, 2010 a 2012, když se koná velký světový turnaj, Euro či MS. FC Slovan Havlíčkův Brod se turnaje účastní poprvé.

Tomáš Hermann