„Náhodný návštěvník, který do budov školy vstoupí právě v těchto dnech, jen stěží uvěří tomu, že by zde od prvního září měla odstartovat každodenní výuka. Probíhá totiž druhá etapa rekonstrukce elektroinstalace, která zahrnuje kompletní výměnu slaboproudých rozvodů v suterénu a přízemí staré budovy a výměnu silnoproudých a slaboproudých rozvodů ve druhém, třetím a čtvrtém patře nové budovy," uvedl ředitel školy Hynek Bouchal.

Výsledkem bude mimo jiné nově řešené osvětlení veškerého interiéru budovy, funkční a veřejně přístupná wi-fi síť v celém areálu školy, protipožární systém napojený na pult hasičského záchranného sboru, zabezpečovací systém napojený na pult policie a nový klíčový rozhlasový a kamerový systém. „Celková výše investice do elektroinstalace přesahuje třináct milionů korun," podotkl Bouchal.

Během nového školního roku začne v gymnáziu fungovat dosud nevyužívaný prostor podkroví staré budovy. „Během jara prošlo úpravami za tři a půl milionu korun a vzniká v něm takzvané badatelské centrum. To by mělo být během srpna vybaveno speciálními technologiemi a nástroji pro fyziku, chemii a biologii, jejichž pořizovací cena činí dva a půl milionu korun. „Díky těmto investicím studenti budou moci pracovat mimo jiné s mimořádně přesným mikroskopem, zkoumat vlastnosti světla, mikrosvěta či provádět spektrometrii na vysokoškolské úrovni," uzavřel ředitel školy.