Dvojka hnutí ANO 2011 na Vysočině, havlíčkobrodský Miloslav Bačiak, již v pátek oznámil, že se v případě svého volebního úspěchu, který se dostavil, okamžitě svého poslaneckého mandátu vzdá. A to z důvodu své kontroverzní komunistické minulosti, kterou lidem z ANO 2011 před volbami zatajil. Svůj mandát neobhájil sociální demokrat, podnikatel v zemědělství Petr Zgarba z Petrkova.

Porodníka Pavla Antonína dostali opětovně do Poslanecké sněmovny přednostní hlasy voličů. Do Sněmovny se totiž dostal až z jedenáctého místa kandidátky.

„Chci za tyto hlasy svým voličům samozřejmě poděkovat. Ve Sněmovně bych rád pracoval ve zdravotním výboru, tak jako minulé volební období," uvedl Antonín. Průběh nadcházejícího povolebního vyjednávání, ani aktuální pozici ČSSD si hodnotit netroufal. „Na to jsem příliš malý pán," řekl upřímně Antonín. Volební výsledky sledoval doma, odpoledne se přesunul do volebního štábu ČSSD v Jihlavě.

Jana Fischerová, jednička občanských demokratů na Vysočině, byla do Sněmovny zvolena již podruhé.

„Bylo to napínavé až do samotného závěru sčítání volebních výsledků. Rozhodoval skutečně každý hlas, a já svým voličům samozřejmě děkuji," řekla Fischerová v okamžiku, kdy už bylo jasné, že mandát získá. „Tato důvěra, kterou mě lidé poctili, je velmi příjemná a já si jí nesmírně vážím. Zvláště v této době, kdy bylo zřejmé, že ODS s volební přízní voličů příliš počítat nemůže, což se také potvrdilo," pokračovala Fischerová.

Ve Sněmovně by chtěla opět pracovat ve výboru pro regionální rozvoj a zasadit se o legislativu, která by byla ku prospěchu měst a obcí.

„Volby pro ODS nedopadly dobře, je jasné, že se to musí projevit i na kongresu, který nás čeká. Obměna vedení je namístě," konstatovala Fischerová.

Výsledky voleb sledovala doma, v sobotu v podvečer se přesunula do krajského volebního štábu.

Vyjádření Miloslava Bačiaka se Deníku získat nepodařilo. Celé odpoledne měl vypnutý svůj mobilní telefon.