Jubilejní ročník festivalu hudby, zpěvu a tance mnoho zajímavých vystoupení pro všechny věkové kategorie. Festival otevřel 9. března v chotěbořském kině Žákovský komorný orchestr (ŽAKO) působící při Základní umělecké škole.

Příznivce rhythm and blues potěší americká kapela Tim Mitchell Band, která vystoupí ve čtvrtek v Panském domě. Její lídr Tim Richardson Mitchell spolupracoval s takovými hudebními esy, jako je Carlos Santana, Buddy Guy nebo dokonce Prince.

„Chtěli jsme toto naše malé jubileum trochu oslavit, proto nabízíme lidem několik výjimečných zážitků," podotkl za pořádající CEKUS Chotěboř ředitel Josef Hospodka.

Fanoušci vážné hudby se mohou těšit na koncert italského tenoristy Giancarla Ruggieri, který se 30. března představí s klavírním, ale i tanečním doprovodem v chotěbořském kině.

Dříve narození se pak určitě dobře pobaví s kapelou Progres, jež vystoupí 23. dubna v chotěbořské sokolovně. Vstupenky však v předprodeji rychle mizí, zájemci by si tedy měli pospíšit.

Skutečnou lahůdkou a vyvrcholením Chotěbořského jara bude koncert Kamila Střihavky s kapelou Leaders!, který se uskuteční 28. dubna v Panském domě. „V loňském roce se nám výborně osvědčil Petr Kolář, proto jsme se rozhodli vystoupení v tomto duchu zařadit i letos," řekl Josef Hospodka.

Na všechny akce, jež se konají v kině, si diváci mohou rezervovat vstupenky také online.

Záštitu nad letošním ročníkem festivalu Chotěbořské jaro převzal starosta města Tomáš Škaryd.

Erika Nováková