Pořádalo ho Mateřské centrum Zvoneček (MC) patřící pod Oblastní charitu Havlíčkův Brod.

„O tábor byl velký zájem a byl velmi brzy zaplněn," sděluje koordinátorka MC Zvoneček Anna Doleželová a dodává: „O dvacet dětí ve věku od sedmi do třinácti let se staraly tři koordinátorky. První den děti byly v prostorách mateřského centra, též využily blízkého parku a další dva dny se vydaly na výlety."

První den byl seznamovací. Děti si ozdobily svou táborovou čepici a pak se v parku Budoucnost seznamovaly s taji říše zvířat a rostlin. Druhý den zamířily na Pelestrov. Užily si her v lese, farmy s domácími zvířaty a v prostorách Pelestrovské hospůdky skákací trampolíny a velkých zahradních šachů.

„Tímto děkujeme Pelestrovské hospůdce za zajištění oběda, vstřícnost a pomoc," poděkovala Doležalová.

Třetí den se uskutečnil výlet do jihlavské zoologické zahrady. Děti absolvovaly vzdělávací prohlídku. Poté si mohly své znalosti ověřit testem. Viděly též letové ukázky dravých ptáků a sov. Mnoho zážitků jim poskytla i cesta vlakem a trolejbusem.

„Zvoneček připravil ještě druhý denní tábor ve spolupráci s Městskou policií Havlíčkův Brod. Uskuteční se v termínu od 27. do 31. července. Kapacita tábora je již plně obsazena" uzavřela Doleželová.

(fik)