„Do Břevnice přijely na návštěvu děti z dětského domova v Nové Vsi u Chotěboře. Cílem letošních setkání je připravit fotografie pro náš společný kalendář," vysvětlila ředitelka Hana Hlaváčková z Domova pro seniory Havlíčkův Brod, proč bylo v areálu Domova možné potkávat děti a dospělé v historických jupkách, sukních, zástěrách, rádiovkách a šátcích pod bradou.

Přesto že nebylo zrovna krásné počasí, setkání se podle ředitelky Hlaváčkové moc vydařilo. „Fotografovali jsme děti se seniory u našich koz, ovcí, králíků a slepic, bylo veselo a návštěva probíhala opravdu v krásné atmosféře," prozradila ředitelka.

Děti si tak mohly vyzkoušet jaké to dřív bylo pořazat dřevo na topení ruční pilou, nebo jak se pásly kozy a škrábaly brambory. „Děti vyloudily úsměvy na tvářích i u nejvíce postižených klientů a tak se moc těšíme na pokračování, protože setkání a focení máme letos naplánováno několik. Snad se vše povede tak jako včerejší den a výsledkem bude krásný společný kalendář dvou generací, které si mají co předávat, dodala ředitelka Hlaváčková.