„Míč se zakutálel dětem na silnici, ale nesmějí za ním běžet, protože by je něco přejelo," odpověděl naprosto správně tříletý Martin Tušla při obrázkovém kvízu na téma, co bychom na silnici nikdy dělat neměli. Jeho velkým přáním, až bude dospělý, je jezdit s traktorem, i když se zatím, s ohledem na svůj věk, musí Martin spokojit jen s dětským „šlapadlem".

Dětí se na přibyslavském dopravním hřišti sešlo asi sedmdesát, od malých sotva tříletých „špuntů" až po odrostlejší školáky. „Hned na začátku soutěže dostanou děti řidičák  a pak se vydají na šest soutěžních stanovišť," popsala průběh dopravního dopoledne za pořádající klub maminek Harmonie, Petra Pejzlová.

Děti soutěžily v základních znalostech zdravovědy, vyzkoušely si slalom mezi kužely na koloběžkách nebo kolech. Absolvovaly jízdu zručnosti, odpovídaly na otázky z oblasti dopravních značek a předpisů.

„Soutěž je neomezená věkem.  Svoje dopravní znalosti si může vyzkoušet každé dítě," upřesnila Petra Pejzlová. Klub maminek Harmonie pořádá dětské dopravní dopoledne v Přibyslavi každý rok. Na děti čekají nejen zajímavé soutěže, ale také spousta her.  Na dopravním hřišti si tak  děti mohly prohlédnout velké motorky, osahat si čtyřkolku, seznámit se s prací hasičů, policistů a zdravotnické záchranné služby. Závěr patřil  divadelnímu vystoupení a zábavě s občerstvením.