Sám autor říká: „Dílo „Požírán kravatami" vyjadřuje vliv vysoce postavených politiků a úředníků na mírová či válečná dění kdekoli na světě a naprostou bezmoc prostého člověka."

„Jsem moc ráda, že jsem našemu vysočinskému Petru Vlachovi z Polné mohla pomoci při zrodu tohoto díla. V létě loňského roku jsem mu přivezla 69 kravat a čtyři motýlky svých kolegů a pět šátků za sebe a své kolegyně z Poslanecké sněmovny. Od té doby jsem s Petrem Vlachem v kontaktu a jeho úspěch mě velmi těší," sděluje své dojmy havlíčkobrodská poslankyně Jana Fischerová, která plánuje výstavu v Itálii také navštívit.

Obraz byl představen na autorské výstavě v Jihlavě. Letos na podzim bude prezentován také v Senátu PČR.

Petr Vlach byl vybrán jako jediný český umělec kurátorem výstavy Roberto Roncou.

Český malíř na této výstavě vystavoval poprvé v roce 2013 s dílem Prisoner. To poté věnoval svá díla do stálé expozice roveretské Nadace Opera Campana dei Caduti.

Výstava současného umění Human Rights s podtitulem La Casa della pace (Dům míru) byla zahájena 31. května a potrvá do 31. srpna tohoto roku.

Poté bude plátno „Požírán kravatami" vydraženo a výtěžek z aukce poputuje na dobročinné účely. Pomůže vybranému dětskému domovu a dětem trpícím autismem.

Jana Žáková