Výstavy na téma Moje nejmilejší pohádková postava se zúčastnilo celkem 2 250 dětí ze základních a mateřských škol celého havlíčkobrodského regionu.

„Většinou se jedná o stálé účastníky. V minulosti kreslili obrázky spíš jednotlivci, dnes se výstavě věnují školy daleko intenzivněji a děti vytvářejí pod vedením učitelů dokonce vlastní tematické expozice," uvedla za pořadatele Sdružení Adivadlo Ludmila Honzová s tím, že kvalita výtvarných děl, kterými se jednotlivé školy prezentují, rok od roku stoupá.

Například základní škola V Sadech v Havlíčkově Brodě svoji expozici nazvala Vesmír, mateřská škola ve Stříbrných Horách se zase inspirovala tradiční pohádkou Křemílek a Vochomůrka. Přitom samotné zadání na téma Moje nejmilejší pohádková postava  je jen rámec, který mohou  malí výtvarníci vyplnit vlastní fantazií.

Výtvarná výstava se nachází ve vestibulu a v sále havlíčkobrodského KD Ostrov. Je volně přístupná po dobu trvání divadelní přehlídky vždy od 9 do 16 hodin . Pořadatelé přehlídky sice vybrali nejzajímavější díla, ale malá odměna kolektivu šikovných výtvarníků čekala na každého. Samotná divadelní přehlídka  Dospělí (pro radost) dětem začíná v pátek 18. května vystoupením divadla Kuba Plzeň. Potrvá až do neděle 20. května. Pohádky pro děti zahraje celkem 12 souborů.